Komentari (41)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto ne upregnete malo sandjaklije iz uprave, sve neki sefovi a pola ih jedva ima osnovnu skolu. Edine Forto, jel planiras malo precesljati Park i Rad.. Pogledaj samo prezimena ko sve radi.
AHAHAHAAHAAHAHAHHAHAAH tobe jarabi kakav insan.
Jeli to onaj nargilaski izgovor da se ne radi ?? 100 ljudi sa biroa ce dobiti sansu da zarade 1600 KM i dva mjeseca radnog iskustva
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Radio sam u parku 7 mjeseci sa VSS, rado želio ostati jos jer sam bio u potrebi, kostalo me i zdravlja zbog losih uslova. Upao sam preko stele na taj posao jer nije bilo dovoljno mjesta zbog preveliko broja prijavljenih. Sad imam pristojan posao, al da nisam prosao Park nikad ne bi znao cijeniti ovaj sad posao.
Nije to angažman,stoko sitnog zuba.To su uhljebi,uhljebili bjedu,i sirotinji da iz bula kupe smeće.Kultura se nosi iz kuce,a tu su DALEKO KUCE TIH MJESTANA,STOKA SUŠLA U MAJMUNGRAD
neka se prijave ovi iz SDA,a ja iz austrije za dva mjeseca donesem par hiljada eura
Dosle vakcine , Covic nije dobio treci intet , Dodik dobio brnji.u nemoze vise da laj. Incko ga smirio , na vrijeme se dobijaju penzije i invalidnine BRAVO SDA na celu sa Izetbegovicem BRAVO
Ugasio sam telefon ha ha
Forto ostavka
Sadite, nemojte da siječete stabla....živi bili, odosmo u neku stvar ako se nastave ovi požari i uništavanje stabala generalno.
Jednom prilikom prije 30 -ak godina sam se zatekao na plaži u Makarskoj gdje su 4 NJemačka momka polupali pivske staklene flaše,na pitanje čovjeka koji je stupio u razgovor snjima što su to uradili odgovorili su da su tu i došli zbog činjenice da to kod nas nije kažnjivo i da im je to prilika da se nekažnjivo ,,zabave"a da bi za istu stvar u NJemačkoj mjesecima radili za kaznu.
Fulio si tekst.
Ja to volonterski radim već godinama i u sezoni i van nje ali malo fajde.Toliko je kabadahija i devastatora,vrana vjetra,plus nikakva zakonska regulativa da već sutradan imaš istu sliku.Otvoreni kontajneri,Kilo limenki 120kom.0,95KM na trgosirovini.Eko policajci pišu samo registarke tablice jer im je to najlakše a neće da napišu prijavu KP RAD što skidaju ili zaglavljuju poklopce na kontajnerima.
Za svaku pohvalu ali samo ono ali kasni se sa tim prijemom od aprila mjeseca kad je najpotrebnije i najvise posla avgust i septembar su mjeseci kada je najmanje obaveza po pitanju odrzavanja JZP I ranije su se primali radnici ali vrlo kvalitetni u odnosu na danas kad vecina nezna kako izgledaju grablje i motika i radna navika ,svi koji ce doci smatraju bitno je pojaviti se a neuraditi nista . Efekekat od ovih radnika je beznacajan i samo trosenje novaca .
Te davne 2012.godine kada je napadao silni snijeg u Sarajevu,moj drug ode do opcinskog Biroa za zaposljavanje da se prijavi za ciscenje snijega.Iznenadjeni sluzbenik ga upita otkud mu ta informacija (jos nije zvanicno bio poziv),pa drug rece da je informaciju dobio od direktora Kantonalnog zavoda za zaposljavanja. Poenta:zna se sve unaprijed.
Hoce kako neće ali ti sa biroa su trenutno zauzeti iz objektivnih razloga ili su na moru ili rade pa ne mogu od posla.
zovnu sirotinju da im rinta kad je najteže i najvruce a poslije ubace zahiragice da palamude dok ne otopli. tako je i vani. za najgore poslove traže pomoćne sezonske radnike u primetajmu jer su potrošna roba. a poslije toga preuzimaju foteljasi.
Prvo neka istjeraju one uhljebe iz kancelarija što ništa ne rade i ukinu sumnjiva bolovanja. I onako je većini diploma upitna.
Sistem i organizacija. Pravila i dosljedno provođenje istih. To je rjesenje. Ad hoc i pausalna rjesenja su nas i dovela do ne kazem cega. 100 sezonaca nece sistemski rijesiti nista. Jadni li smo.
oce ako svake godine trebalo vide radnika ljeti za odrzavanje površina
Mozete li angazovati njih jos bar 200 da dezinfikuju Sarajevske ulice unsubotu… cijena nije bitna…