Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovi veliki će da prežive ali samo gledajte šta će povečanje cijene struje da uradi srednjim i malim proizvodnim preduzecima...
Za male će cijena rasti samo 8%.
Samo smanjenje struje i otpustanje 100.000 uhljeba iz javnog sektora dolazi u obzir.
Sda botovi dont like this post
a kad uvi udare u neposluh ko će plaćati doprinose sivri i rudarima
Spickali 500 miliona KM, koj isu trebali biti ulozeni u rudnike, i sad daj poskupi struju ?? hahahaha KOJE SMO MI OVCE. I NISTA SE NE DESAVA??????????????????????? Da kod nas u Njemakcoj poskupi struja 30% izgorio bi Berlin.
Konzum prvo mora stavit pleksiglas ispred kasirka kao sto je u kulturnom Mercatoru. Sto je siri pleksiglas i kupci naprave na samoj kasi vece odstojanje izmedju onoga koji stavlja u kesu i novog koji trenutno placa.
.....IMATE PRAVO DA IZABERETE SNADBJEVACA 😎😎 EL.ENERGIJE ....Ne mora to biti SDA el.privreda u federalnom dijelu protektorata, moze to i RS dio protektorata, za duplo manju cijenu( nakon povecanja ) 👉👌👆
Novalic diže cjenu treba respiratore odužiti
Preselite pogone u RS nece svi bit taoci rudnika i EP.
Umjesto da Rudnici idu u STECAJ,sada ce sva privreda u STECAJ,zbog povecanja cijena struje.Tako je to kad se dopustilo da NEPISMENI SINAN,reketira i ucjenjuje drzavu.Rjesenje:uvoz 1000 rudara iz Pakistana i Indije
Sami populizam na ovoj temi. Struja u Evropi poskupila 5x {400 %) a ovi milioneri kukaju za 20%. Svi imaju privatne Mercedese I Porschee. Nabilo se jos I cijena uglja 20%. Vladi ocito EP zadnja rupa na svirali a svima ostalima ispunjavaju zelje.
imal u Robotu kakvih protesta, zna li se šta
Možete preseliti u Hrvatsku al tamo je skuplja i struja i radna snaga.
I dosad je struja iz termoelektrana proizvođena uz gubitak zbog niskih cijena struje a visoke cijene uglja. Sad rudari dobiše povećanje od još 20 % za ugalj koji je glavni trošak u termoelektrani, za domačinstva ostade sve isto radi izbora, a ovima puno i 20 %. Pa ko će proizvoditi struju uz gubitak? Ko će to platiti, uništavaju jedinu stabilnu firmu u državi radi populizma a poslije će kukati. Ima li iko u Vladi da je završio ekonomiju.
Teško nama sa nama, i bez Dodika idemo u stečaj
Da je Fadil covjek on bi svakako vec davno dao ostavku. Ne znam kakvo razumijevanje od hajvana i kriminalca ocekujete?
Sto se ove kompanije ne odreknu dobiti? Sve sa visokim profitom a oni bi da Elektroprivreda radi sa gubitkom. Tih 10% ne može pokriti ni rast cijene uglja. Da su ponudili makar 50%.
Što ba ne upisa ekonomiju na nekom državnom falultetu, bilo je mjesta
Struja ne smije ići toliko gore. Radi se o ogromnim troškovima koje privreda ne može podnjeti
Pa zar nije EP privreda? Jedina ona uplaćuje u budžet stotine miliona poreza i doprinosa, Od dividende se grade tuneli i mostovi. E sad bi trebali svi imati profit a EP gubitak? Jedino ona finansira građane na svoju štetu računima za struju od 80 Km koji bi svugdje drugo bili 500 KM. Građani nemaju ništa ni od rudara ni od ovih firmi ali rado svi populistički kude EP od koje imaju višestruku korist. Je.o ti nas.