Promo
183

Predstavljena Bordo i Plava Nova Vita: FK Željezničar i FK Sarajevo dobili svoj napitak

Na stadionu Grbavica danas je predstavljena nova aktivnost u sklopu saradnje između kompanije Pak Centar i bh. premijerligaških klubova FK Željezničar i FK Sarajevo.

Naime, domaća kompanija Pak Centar u saradnji sa dva najpoznatija sportska kolektiva u Bosni i Hercegovini plasirala je na tržište zajednički proizvod. Riječ je o Bordo i Plavom pakovanju od 500 g dobro poznatog osvježavajućeg napitka Nova Vita. Ovaj vitaminski instant napitak visokog kvaliteta ukrašen je sa dobro poznatim grbovima sarajevskih klubova i predstavlja idealno osvježenje za sve navijače u nadolazećim toplim danima. Uz to, Nova Vita je omiljena i među sportistima obzirom na njemu nutritivnu vrijednost.

"Pokrenuli smo co-branding kampanju i proizvod sa naša dva najpoznatija kluba. Ova aktivnost zapravo je nastavak saradnje sa FK Željezničar i FK Sarajevo. Nova Vita je već trinaest godina prisutna na bh. tržištu i kvalitet našeg proizvoda se gleda kroz visoke standarde i dobivene certifikate. Vjerujemo da će Bordo i Plava Nova Vita naći svoje mjesto u domovima svih sportskih zaljubljenika. Odlučili smo se za artikal Nova Vita narandža 500 g koji je najprodavaniji iz našeg asortimana i koji je zastupljen u svim većim trgovačkim lancima u BiH. Kupovinom ove limitirane serije direktno podržavate klub označen na ambalaži", rekao je povodom saradnje marketing menadžer Nermin Brdarić ispred kompanije Pak Centar.

"FK Željezničar je izuzetno zadovoljan proširenjem saradnje sa Pak Centrom, posebno u dijelu co-brandinga. Iznimno je bitno da domaće kompanije podržavaju i pokreću ovakve projekte, što u konačnici donosi dodatnu vrijednost cjelokupnoj lokalnoj zajednici. Uvjereni smo da će Pak centar za brendiranim proizvodom Plava Nova Vita biti dobar saigrač u timu i da će ovaj vid saradnje učvrstiti naše odnose i dovesti do obostrane koristi i povrata investicije", poručila je Amira Bajrović marketing menadžerica FK Željezničar.

"Brend Nova Vita sa ambalažom FK Sarajevo je nova ideja nastala kroz saradnju našeg kluba i domaće kompanije Pak Centar. Ova kompanija je prepoznala važnost bh. fudbala i snagu koju ima naš bordo-bijeli grb. FK Sarajevo poziva svoje navijače da kupuju ovaj proizvod i ostale proizvode sa našim grbom. Posebno se želimo zahvaliti kompaniji Pak Centar na saradnji. Oni su dio naše porodice još od 2012. godine i naša uspješna saradnja traje već punih sedam godina", rekla je Anela Potura, direktorica marketinga FK Sarajevo.

Današnjoj konferenciji za medije prisustvovali su i igrači oba sarajevska kluba, koji su degustirali Novu Vitu. Naravno, svaki je probao napitak iz pakovanja u bojama svog omiljenog kluba.

"Nova Vita je naš najprodavaniji proizvod i zastupljen je u svim većim trgovačkim lancima u BiH, a samim tim i u Kantonu Sarajevo. Bordo ili Plava Nova Vita, na vama je izbor", poručili su iz kompanije Pak Centar.