biznis
0

Postavljanje kamena temeljca za fabriku "Argete" u Hadžićima

Sarajevo-x.com
U petak, 09.12.2005. održala se ceremonija postavljanja kamena temeljca povodom početka izgradnje fabrike "Argeta" paštete u Binježevu, općina Hadžići.

Nakon press konferencije slijedila je ceremonija postavljanja kamena temeljca za izgradnju fabrike "Argete", sa početkom u 14:00 sati.

Na ceremoniji je kratko govorio Premijer FBiH gosp.Hadžipašić i predsjednik Uprave DrogaKolinska gosp. Robert Ferko, koji su uručili donaciju juniorskom skijaškom klubu „Ilidža“.

Tvornica za proizvodnju jedne od najomiljenijih robnih marki u BiH, paštete Argeta, počet će sa radom u jesen 2006. godine, a snadbijevat će tržišta bivše Jugoslavije, Turske te Bliskog i Dalekog Istoka.

Izgradnja ove tvornice, čija ukupna investicija iznosi 20 miliona eura služi širenju poslovanja DrogaKolinske na novim tržištima. Ovo je izuzetno velik i značajan korak koji će pored otvaranja osamdeset novih radnih mjesta utjecati i na cjelokupan ekonomski razvoj Bosne i Hercegovine. Gradnja ove tvornice je jedan od rezultata nedavno sklopljenog sporazuma o strateškom partnerstvu prehrambenih kompanija Droga Portorož iz Izole i Kolinske iz Ljubljane.