Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Moje omiljeno pitanje je sedmo pitanje :)
ne spominjite probleme kompanije gdje mislite zasnovati radni odnos ni za zivu glavu
steta sto nema vise slicnoh priloga od kojih svako moze imati koristi za razliku od bla,bla. savjeti su zabavni i nista puno vise od toga. medjutim cinjenica je da bosanci/ke zaista znaju veoma malo iz te oblasti. prije par godina sam citao nekoliko stotina cv-a koji su pristigli na oglas za posao. - niko ,am bas niko nije znao napisati normalni cv iako na netu ima masa primjera. -nitko od onih koji su dosli na intervju nije znao sta da pita? - najveci broj zenskih kandidata je pokusao da izgleda najatraktivnije sto moze. - najveci broj muskih je pokusao da ostavi utisak pucanja od znanja i smjesne nadmenosti . - velika vecina nije uopste znala kako se firma zove i cime se bavi iako su imali web adresu. - uprkos tome neki su dobili obecavajuci odgovor da su usli u uzi izbor ali niko nije nazvao ili mejlao da se zahvali i tako ostavi utisak zainteresovanosti. - i na kraju; su svi bili zadovoljni znanjem koje su ponijeli iz skole ali nisu znali elementarne i uopstene stvari .
ja mislim da nigjde nema ovakvih pitanja ni kod nas ni u svici ni u slonovaci
Najbolji intervju je imao Will Smith u filmu "U potrazi sa srećom" , ko nije gledao neka pogleda. PREPORUKA
jel znas naziv na engleskom?
@seljober The pursuit of happyness, dobar film vopra.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Klixe, nikako da nadjem to osmo pitanje....
Tagovi:posao.Samo su broj zaboravili staviti.
1. Kolika je plata i jel' redovna? Ovim dajete do znanja da nechete raditi dzabe i da vech imate iskustva sa redovnim ne plachanjem. 2. Ima li push pauze? Ovo znachi da zhelite da se socijalizujete sa ostalim uposlenicima 3. Kad je godishnji i koliko traje? ovo znachi da jako cijenite svoje vrijeme, i da ste jako organozovani (u planiranju svog odmora) 4. Vidio sam u hodniku neke kandidate, malo su pogubljeni, shta ti mislish care? ovo znachi da jako brzo primjechujete nedostatke u svojoj okolini, te da odmah trazhite najbolji nachin da se ti nedostaci uklone. ako vas dosad nije odj.... iz kancelarije, mozhda i dobijete posao.
hahaha
Izostavljeno najprece pitanje-Kome treba uletit?!