Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
uce od Tesnja,nekada je to bila opcina Tesanj,jako pozitivan primjer kako se moze!!!
Općina Tešanj (Sivša. Žabljak, Omanjska..) i općina Doboj (Alibegovci, Ularice, Makljenovac...), inače jako dobar ugovor potpisan (mnoge važnih činjenica za dobrobit Usore).
Bravo....!!!! Samo ubise nas stranci sa Teskom industrijom....
Znam druze, stranci ovdje ulazu u tesku industriju zato sto mogu, ovdje je dozvoljeno prekomjerno zagadjivanje, nego, naravno, bolje je imati love i zagadjenu okolinu, nego nemati ni jedno ni drugo...:P
Konkretno se radi o hladnom presanju lima, znači nema kemikalije, zagađenja, peći i sl
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Usora je primjer da male općine sa par tisuća stanovnika mogu uspjeti. Bravo. Možda bi ovako dobro suradjivali HB i 24 posto kao Tešanj i Usora.
Sivša sjedište općine Usora a Jelah mjesna zajednica općine Tešanj hahahha
bil ti placao radnike mjesecno 1200e-1500e ili 250-300e,ljudi dobijaju jeftinu radnu snagu i manje troskove,logicno da ce doci i potpisati ugovor jos im zemljiste das dzaba i niz slicnih pogodnosti,a sav profit ode vani...takvi nece povecati nas standard,samo smanjiti nezaposlenost ali i to je dobro
@ziganteli Ako se ne varam, Kresimir Zubak je bio inicijator stvaranja opcine Usora, a volja stanovnika Usore, pa ne znam bas,jer im nije falila ni dlaka u toku rata. Ujedno to je jedna od tacaka Dejtonskog sporazuma,i jedan od uslova za njegovo potpisivanje. Eto, a to sto su mu u tesanjskoj bolnici spasili zivot, to necemo spominjati :)
Koliko su meni pričali, Usora i Tešanj primjer Bošnjačko-hrvatske suradnje u ratu, mislim da se nije mogla dobiti općina od djela Doboja samo. Usora dio dejtona i ima drugi distrikt u BiH (manje poznat od Brčko distrikta) između Usore i Tešnja, stadion Topolik, a evo ovaj načelnik mjenja dejtonski sporazum (nadam se) tako što će mjenjati dio područja sa općinom Doboj odnosno sa RS-om!
Super vijest :) Samo nek se gradi i investira... PS Toooo Bakireeeeee, step by step hahahahahahah
Za više informacija radi se o hladnom presanju lima, znači nema kemikalija, zagađenja, taljenja metala, sagorjevanja i sl. Veoma dobar ugovor, (nisam ni sam vjerovao da će to talijani potpisati) gase čitavu proizvodnju u Italiji i sve premještaju u Usoru (koliko znam najvjerojatnije kod Jelah polja). Extra posao načelnika! Nisam imao baš povjereja u njega, ali se dokazao sa dovođenjem dvije velike kompanije u Usoru (Preis 100 zaposlenih, stalni rast zaposlenih i sada talijani)
Usora do rata imala oko 8000 stanovnika. A danas, nek ima pola od toga, a polovicu te polovice cine dijasproci iz zagreba i okolice :D
To je istina, nažalost mnogi će još otići odkako je Njemačka rekla "da" radnicima s RH putovnicom.
http://www.avaz.ba/clanak/185882/tesanjski-x-faktor-pogurale-ih-ustase-osokolio-tito-a-danas-su-najbogatiji-u-bih
Kako moji kuriri citaju AVAZ . Gradina vidimo se kasnije u tornju. Tvoj SCEPO
I onda vam dodje tešnjak sam samcat i kupi FAMOS... http://tesanj.net/2015/07/06/potpisan-ugovor-o-osnivanju-preduzeca-mofas/
imas li ti nesto protiv tesnja ili tesanjskih privrednika?
Mi cemo umjesto zeljeza u krvi imati olova,kadmija, zive, uranija,plutonija..
Ko roboti :D
Radi se konkretno o hladnom presanju lima!
Da Usoru nisu odvojili od Tesnja Dejtonom, kakav bi to raj na Zemlji bio..
Propala bi k'o i Grčka, što gledamo ovih dana... Svatko će se najbolje sam o sebi pobrinuti , to je bar jasno ...
Od općine Tešanj i od općine Doboj nastala je općina Usora, a što se tiče Buđe, napravit ćemo odluku da barem 1% dobiti ovih stranaza ide za Komuškićeve BMW-e ;)