Komentari (116)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar nije Lagumdžija obećao 2010 da će napraviti zapadnu Njemačku od Federacije ?!?
Ma nije...on je samo slučajno prolazio i to slučajno rekao...nije tako mislio :)
Nemoj tako otvaraju se klubovi za pomoc pri zapošljavanju, peru su malo pare . Obecavali su oni mnogo toga a da imamo poštene ljude koji vole ovu drzavu a ne gledaju svoj dzep i interes mogli smo biti drugi luxemburg ako ništa
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Pozitivna vijest...samo čisto sumnjam da je Biro tj Služba za zapošljavanje išta zaslužna za ovo. Ja mislim da je onaj Sarajevo city centar najviše pridonio ovom broju novouposlenih. Ako i sljedeći mjesec bude smanjen ovaj broj nezaposlenih za isti ili približan broj, to će biti dobre vijesti.
sluzba za zaposljavanje treba promijeniti ime u sluzba za registrovanje broja nezaposlenih...
SARAJEVO GRADE STA TI GRADSKA RAJA IZ SDPA RADE
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
GDP PER CAPITA KANTONA SARAJEVA JE 191% PROSJEKA U FBIH I 270% PROSJEKA U BIH. U FBIH NAJBLIZI KANTONU SARAJEVU PO TOM JE HERCEGOVACKO-NERETVANSKI KANTON SA 105% PROSJEKA FBIH I BOSANSKO-PODRINJSKI SA 94% POSTO PROSJEKA FBIH. KANTON SARAJEVO FAKTICKI JE BAREM 40% EKONOMIJE BIH. STO SE TICE RADNIH MJESTA, TU SE TREBA NAPRAVITI REDA, ONI KOJI ZIVE U GENOCIDNOJ I GLASAJU ZA CETNIKE, ONI NE MOGU ZAUZIMATI RADNA MJESTA FEDERALCIMA I TAKVE TREBA POSLATI DODIKU DA IM OTVARA RADNA MJESTA. A DANAS GENOCIDASA U SARAJEVU KOJI ZAUZIMAJU RADNO MJESTO FEDERALCIMA, BOGA PITAJ KOLIKO. TO SE TREBA ISPRAVITI I ONDA CE NEZAPOSLENOST FEDERALACA U SARAJEVO BITI PUNO MANJA, AKO JE I BUDE.
POSALJITE DODIKU ONE KOJI RADE U SARAJEVU, A ZIVE U GENOCIDNOJ I GLASAJU ZA CETNIKE I ETO VISE DESETINA HILJADA RADNIH MJESTA KOJE DANAS GENOCIDASI UZIMAJU FEDERALCIMA U SARAJEVU. PA SRBI CIJELE ISTOCNE BOSNE RADE U SARAJEVU I UZIMAJU LOVU NA OSNOVU SARAJEVA. A PITANJE, DA LI JE SARAJEVO DUZNO DA DAJE POSAO GENOCIDASIMA? TU JE PROBLEM. KOLIKO GOD SARAJEVO NAPRAVILO RADNIH MJESTA, GENOCIDASI CE IH POPUNITI. PREMA TOME U TOJ OBLASTI SE MORA NAPRAVITI REDA. SVAKO RADNO MJESTO KOJE ZAUZIMAJU GENOCIDASI KOJI ZIVE U GENOCIDNOJ, TREBA NA REVIZIJU, PRVO ZAPOSLITI ONOG KOJI ZIVI U SARAJEVU I PLACA POREZ SARAJEVU, PA AKO NE BUDE, ONDA OSTALI IMAJU SANSU APLICIRATI ZA TAJ POSAO. A NE UZIMA KRUH NEKOM IZ SARAJEVA, PLACA POREZE GENOCIDNOJ JER TAMO ZIVI I GLASA ZA CETNIKE!
a i dalje građani plaćaju neradnike na birou na svakoj opštini ima ih najmanje po 20, ovjeravaju knjizice po cijeli dan i primaju 1500
Ako AVAZ sjutra napise da ste "Federacijin" onda se cete se tako i zvati na sledecem popisu :D svake decenije drugo ime za vas "narod"
Fino, 17% sa tendencijom opadanja sto je odlicno u proedjenju s drzavom.
i da, prosjecna NETO plata u KS je 1200KM, i onda sarajlije zelw prosirenje kantona. Gazimo naprijed, drzava stagnira, mi se razvijamo.
BOLJE ZA DODIKA GLASAT NEGO ZA BAKIRA I SDA!! JA MUSLIMAN PRIJE BI GLASO ZA DODIKA NEGO bAKIRA OCA MU MRTVOG JESTE OVCE GLEDALI DA JE ALIJA KUPIO AVAZ????????BILO NA FTV-u Jer vi JADNI BOLESNICI NE ZNATE ZA DRUGO SREDSTVO INF.
Revolucionar jednostavno imaš mozga kao Fahrina stidna uš i to retardirana, dobijena incestom ...
Ti kao jedan BIJEDNIK SIROMASNI!!!! Mozes me GMIZAVCE slijediti al na koljenima!!!SAMO! Sta covjek ocekivati od JADNIKA ISFRUSTRIRANOG koji mi udari po 150 minusa dnevno??? Pa BIJEDNICE hljeba nemas jesti ne sjedi citav dan za kom. i udaras minuse i pratis me!Normalno kad nemas MARKE U DzEPU!MORAS SMRDITI KUCI DOK JA PUTUJEM FUKARO MALA!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
TO SE ZAHVALITE BAKIRU MAJKU VAM ON ... I DIJETE ZA 20 GOD KOLIKO JE RADNIH MIJESTA NAPRAVIO??? OSIM U AL SHIDI-u HAHAHAHHAHAH BIJEDNICI GLASAJ TI Za NAS IZ SDA I NE BRINITE BICE VAM KO I DOSAD
Revolucionar jednostavno imaš mozga kao Fahrina stidna uš i to retardirana, dobijena incestom ... Majku ti mi svi i dijete i tebi i Fahri, faraonu, kad vec tako pricamo, bijedni Fahrin, smrdljivi, crve
Ti kao jedan BIJEDNIK SIROMASNI!!!! Mozes me GMIZAVCE slijediti al na koljenima!!!SAMO! Sta covjek ocekivati od JADNIKA ISFRUSTRIRANOG koji mi udari po 150 minusa dnevno??? Pa BIJEDNICE hljeba nemas jesti ne sjedi citav dan za kom. i udaras minuse i pratis me!Normalno kad nemas MARKE U DzEPU!MORAS SMRDITI KUCI DOK JA PUTUJEM FUKARO MALA!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Automatski znas da 50 000 porodica uzdiše dok neko od komšija dobije platu. Hvala Bogu što postoji.
U toku je nagradna igra, 100 000ti od biroa dobiva posao gratis :D
Ako je ovolika nazaposlenost, sto su kafane pune i pije se i jede. A da ne kazem ko kupuje po radnjama. Eno sve radnje pune. Nece niko!!
Najbolje bi bilo da svi idemo da se zaposlimo u drzavnu sluzbu. Kada moze biti masa sto fali danas bude masa x 2
eh, pa zna se koji je begovski grad ,a begovi nisu nezaposleni nego su zauzeti duhovnom nadgradnjom.:)
ma mora biti nekog posla tamo do oktobra mjeseca garant
bilo bi otvaranja radnih mjesta da birokratija nije sebi dogla plate na dvije, tri i četiri hiljade maraka, a mala privreda, jer velike i nema, kad plati sve obaveze prema drzavi, nema ni za kesu dnevnih najskromnijih potreba domaćinstva
oni sebi digli plate i nista ne rade...zato ce njihova djeca ispastati zbog toga...niko ih nece nauciti da posteno rade...zapravo mi ih je zao...proci ce njihovo
STA SAD? ISTJERAJTE CETNIKE IZ GENOCIDNE KOJI ZAUZIMAJU RADNA MJESTA SARAJLIJAMA I KOJI GLASAJU ZA CETNIKE I BITI CE POSLA. NIJE TAJNA DA CIJELA ISTOCNA GENOCIDNA ZIVI OD RADA U SARAJEVU.
TREBA LI SARAJEVO RJESAVATI NEZAPOSLENOST U GENOCIDNOJ? NE TREBA, PREMA TOME, NEKA GENOCIDASIMA POSLOVE DAJU ONI ZA KOJE GLASAJU U GENOCIDNOJ, A NE DA RADE U SARAJEVU MASOVNO, ZIVE U GENOCIDNOJ, A GLASAJU ZA CETNIKE.