Posao
257

ToFi Sarajevo vrši upis polaznika za zanimanja kuhar-slastičar

ToFi d.o.o. Sarajevo je lider u BiH iz oblasti tehnologija u profesionalnim kuhinjama i profesionalnim vešerajima, što dokazuje i dugogodišnje pružanje servisnih usluga za više od četiri stotine hotela, restorana, javnih ustanova, regionalnih tržnih centara, vjerskih ustanova i ostalih objekata koji posjeduju kuhinju ili vešeraj profesionalnog karaktera.

Servisnim uslugama koje pružamo na cijeloj teritoriji BiH dodajemo i rješavanje tehnologija profi kuhinje ili vešeraja a po principu "od ideje do realizacije“ i zastupništva za vodeče proizvođače vrhunske opreme. Posebna dodatna vrijednost su neformalne edukacije osoblja u sektoru Gastronomije i ugostiteljstva koje kroz brand GastroID omogućavamo.

Početkom 2013. godine “Prilika Plus" projekat je firmi ToFi Sarajevo uz punu podršku švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) koja djeluje pri švicarskom ministarstvu vanjskih poslova, omogućila GRANT sredstva za uspostavljanje centra za edukaciju u gastronomiji i ugostiteljstvu “GastroID“ koji objavljuje upis polaznika druge generacije za edukaciju odraslih i mladih za zanimanja - kuhar-ica i slastičar-ka - Modul I (Osnovni).

U Centar za edukaciju u kulinarstvu i ugostiteljstvu mogu se prijaviti sve zainteresirane punoljetne osobe koje žele obogatiti svoja znanja i vještine te sticanjem istih unaprijediti svoje karijere i poboljšati sopstvene uslove rada.

Program edukacije "Profesionalni kuhar“ i "Profesionalni slastičar“ sastoji se od tri modula (Osnovni, Napredni i Ekspertni). Trajanje svakog modula je 160 akademskih sati i provoditi će se u GastroID centru u Sarajevu uz vrhunske chef-ove kulinarstva i na vrhunskoj opremi. Prije mogućnosti upisa bit će obavljen prijemni intervju sa kandidatima.

Nakon što polaznik uspješno položi teorijski i praktični ispit provjere znanja, izdaje mu se adekvatan Certifikat prepoznat u industriji te se otvara mogućnost za upis kandidata ili kandidatkinje u slijedeći modul .

Nakon završena tri modula aplikanti koji su trenutno nezaposleni bit će konkurentniji na tržištu rada, a zaposleni aplikatni će unaprijediti efikasnost i produktivnost u procesu proizvodnje, te biti u mogućnosti prenijeti znanja svom timu čime će moći unaprijediti ponudu i kvalitet jela i usluga.

Nudimo savremena znanja i vještine (mašine, vrhunski edukatori, iskustva,..)

Nudimo individualno razvijene programe za poslodavce - prilagodljiva i fleksibilna rješenja.

Povezujemo različite struke, institucije, poslodavce, partnere (domaće i inostrane) – mjesto smo susreta i razmjene znanja, ideja, iskustava,..

Dodajemo vrijednost našim korisnicima (mi smo referenca, potvrda kvalitete)

Mi smo trendsetteri, imamo mogućnosti da sprovodimo i prenosimo najnovije trendove rada u oblastima turizma, ugostiteljstva i kulinarstva...

Upis polaznika ostaje otvoren do 19.9.2014. godine, a ukupno se prima 10 polaznika po zanimanju.

Početak edukacije: 29.9.2014.

Kontakt za prijavu: GastroID Krivoglavci bb – 71320 Vogošća Web: www.gastroid.ba E-mail: [email protected] Tel: +387 33 555 100 FB: Gastroid - centar za obuke u kulinarstvu i ugostiteljstvu