Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Borite se vi ku.rčinu!
Vi ste stranački sindikat,neznam samo koju ste firmu spsili a uzimate mjesečnu članarinu od sindikata ostalih .Kad ovi ostali sindikati propadnu zajedno sa firmama koje su jos hajmo rec zdrave a malo ih je ostalo,od cega ce te se vi namirivati ili ste se toliko namirili da vam firme vise netrebaju.
Djubrad jedna nije vas stid tako pricati cuj borite se. Koliko je mladosti unisteno eksploatacijom kod raznoraznih 'privatnika' koje je rat napravio 'gospodom'. Lopovi na sve strane i ovi se kao hvale radom yebo vam otac matere u prdaru.
Vidjeli smo kako se pomogli Postbanci bh da opstane ,svi odose na biro .Jedina drzava koja nece imati ime postbank je BIH.....
Ma nebi se učlanio u sindikat, pa makar umro !
Prvo počistiti stranačke ljude iz sindikata, a onda nastaviti sa radom i borbom za prava radnika.
Slabo se vi nešto borite, uhljebili se na pozicijama i boli vas briga za radnike...
Kao i prethodnih godina SSSBIH NIJE APSOLUTNO NIŠTA POKRENUO NITI PODUZEO U CILJU SVEGA ONOGA ŠTO JE I SAM NAVEO U SAOPŠTENJU. Jer isti taj SSSBiH MORA da bude pokretač svih akcija na nivou BiH (ako ne u cijeloj BiH onda u F BiH ili u saradnji sa sinidkatima iz RS) svega onoga što je i sam naveo u saopštenju. Posljednjih godina samo su SAOPŠTENJA JEDINI VID BORBE SSSBih za zaštitu prava radnika i ništa više, a zna se i zašto. Firme se gase, propadaju, radnici ostaju bez posla, zdrav.zaštite i svega onoga što je ljudsko dostojanstvo. Međutim SSSBiH je samo u ulozi posmatrača. Ne radi se samo o SSSBiH nego i o svim granskim sinidkatima u FBiH koji su nijemi posmatrači urušavanja svih osnovnih ljudskih normi i radničkih prava. Nije dovoljno samo DEKLARATIVNO podržavati radnike i njihova prava. Stanje u BiH je puno, puno gore od stanja u Grčkoj, Španiji, Portugalu, gdje su radnici i sindikati daleko bolje organizovani i odlučni. Ovdje je SSSBiH postao sam sebi svrha.
kakav rad i dostojanstvo sa 40% nezaposlenih koji dočekuju ljude radne na cesti i sa nožem, žiletom...ih pljačkaju...