Posao
921

Prilika za mlade: WizzAir i Lufthansa traže radnike iz BiH

Piše: A. Z.
Foto: EPA
Foto: EPA
Zbog širenja poslovanja u srednjoj i istočnoj Evropi kompanija WizzAir traži kabinsko osoblje u Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Gruziji, Mađarskoj, Latviji, Litvaniji, Makedoniji, Moldaviji i Poljskoj. Kada je riječ o BiH, traže se stjuardese za bazu u Tuzli.

Svi zainteresovani kandidati, između ostalog, moraju imati minimalno 18 godina, završenu srednju školu i tečno govoriti engleski. Također, kompanija očekuje da kandidati imaju odlične komunikacijske vještine te da mogu raditi u timu i pod pritiskom, kao i da znaju plivati.

Minimalna visina za kandidatkinje je 165 cm, a za kandidate 175 cm. Također, doseg ruku mora biti 210 centimetara. Tetovaže i pirsing su dozvoljeni, ali pod uslovom da nisu vidljivi, osim para naušnica u ušima. Kandidati koji imaju dioptriju +4 ili -4 vjerovatno neće proći obavezan ljekarski pregled.

Više informacija o oglasu možete dobiti ovdje.

Osim WizzAira, radnike iz BiH zapošljava i njemačka kompanija Lufthansa. U pitanju je regrutacija kandidata u centru za korisničku podršku u Brnu u kojem bi budući radnici bili na usluzi putnicima Lufthanse. Uposlenici korisničkog centra Lufthansa InTouch zaduženi su za pružanje podrške u vezi s rezervacijom letova, bonus frequent flyer programa, prodaje karata i drugih usluga koje ova međunarodna kompanija nudi.

Posao se uglavnom obavlja putem telefona, a od kandidata se očekuje napredno znanje njemačkog ili talijanskog jezika. Kandidate koji zadovolje uslove očekuje teorijski trening u trajanju od četiri sedmice, a nakon toga i praktični dio s mentorom.

Proces zapošljavanja provodi se na engleskom jeziku, a tim Lufthanse u Sarajevo dolazi 8. decembra 2016.

Za posao u Lufthansi možete se prijaviti ovdje.