Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zlatna znacka ,to su oni sa desetkama u indexu ,super talenti, pa nece oni valjda sjediti na birou za zaposljavanje.Njih treba forsirati , oni su nam ponos i nada...
na poljoprivrednom i arhitektonskom fakultetu očito postoje mjesta samo za dekanove pulene, a za ljude koji žele doprinijeti nauci, a time i ovoj zemlji mjesta nema. na što se svodi nauka i društvo, kad pametni ne rade, a podobni rade.
... imam i ja zlatnu značku FK Vrbanjuša ... pika li se to ...
Svaka cast, ali ovo je trebalo odavno da bude ovako... Te da ovo bude normalna stavr, a ne ekskluzivna vijest... Oni su se trudili i trebaju biti nagradjeni za to...
PA i bilo je. Fakulteti uvijek vrbuju najbolje studente
jesu bolonjci nepismeni ili? pa ti ni kanal ne znaju projektovati kako da se iskopa
''nije nauka svje'ska kobila pa da je svako jase ''
Bacanje prašine u oči ili ne, danas je 21 mlada osoba dobila posao zahvaljujući tome što su dva ministra svoja obećanja shvatila ozbiljno. Naravno da ovo dugoročno ne rješava problem nezapošljavanja sa kojima se mladi susreću u BiH, ali treba od nečega početi. Svaka čast prof.Marjanoviću i ministru Bandiću na pametnoj saradnji!
Slazem u potpunosti, pa ljudi imamo cca 200 ministara, da svi zaposle po 21 osobu godisnje (po kriteriju uspjeha naravno) to bi bilo 4200 mladih i uspjesnih diplomaca svake godine. Za deset godina imali bi preko 40.000 istinskih strucnjaka na bitnim funkcijama u nasem drustvu, ali to je vec u domeni "sta-bi-bilo-kad-bi-bilo"
Koga bi ti onda stavio da bude asistent ili profesor na fakultetu? A za produktivnost (tj. nedostatak iste) "budzetlija" su uglavnom krivi oni sto su mimo svih kriterija zaposljeni... Ovi sto su oder'ali guzove za 9.5+ prosjek sigurno nisu neki zabusanti...
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Al mi ovaj u ostavci ide na racku. Daj idi više u tri pm. On ko vegeta u sve se miješa
...znam jednog krivoustog...taj se mješ'o i u genetiku rvackog kamena...
commi znam ga i ja. neki 'doboroćudan' čovo, porijeklom iz irana.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
A gdje je posao za toliko mladih sirom BIH koji su ne zaposleni i jadni,i zlatne znacke su prica da bi se zavarali gradjani, djeca ce dobiti posao na godinu i onda kud koji mili moji.
Jesi li i ti nezaposlen. Piše se sastavljeno pa je i to jedan od razloga nezaposlenosti
A hoce li dobit posao oni sto su im obecane zlatne kasike???
Odmah da kazem da mrzim SDA, Bakira i sve ostale stranke, SDP, HDZ, SDS, SNSD, Demokratsku, ovu, onu, bla bla... Ali ljudi, ne budite telad, obrazujte se, citajte malo, ta izjava nigdje je postoji, u pogresnom kontekstu se od vas teladi prenosi i danas je meni se cini postala cinjenicom... Mutavci... Svaka cast na zaposljavanju tih studenata, ali to je kao sto neko rece bacanje prasine u oci... Planiranje kadrova, otvaranje radnih mjesta, pruzanje podsticaja za pokretanje vlastitih firmi, sistematizacija radnih mjesta u svim preduzecima, podrska malim i srednjim preduzecima, to je put koji ce dovesti ka zaposljavanju mladih a ne ovo na godinu dana 600 KM... Smijesno...
Naravno da hoce. Samo sjedi povazdan na klixu i kritikuj sve redom, i posao ce ti sam doci.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
staje nam da se sami borimo protiv frustracija koje proizvodi potcjenjivački odnos prema mladima što ga promovira ministar Damir Marjanović, koji, izgleda, misli da su neobavezan izgled i nastup dovoljne reference kojima može pokriti svoje neznanje i nedostatak kulture. Nama takvi ministri ne trebaju! Damir Marjanović klincima može nazivati svoju djecu (ako može?), ali drugu djecu, ako ni radi čega drugog, a ono iz elementarne pristojnosti i formi civiliziranosti, mora respektirati i oslovljavati na način koji iskazuje uvažavanje i koji je civilizacijski prihvatljiv!
Opet ti sa tim parlamentarnim govorima,mani se toga,od tih supljih nismo dobili nista ovih 20 godina.
...isti si komentar napsala prije 20 dana..doslovno isti...držiš ih u vordu ?
PRIKAŽI ODGOVORE (6)