Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Molim onih 5-10 koji dobiju posao preko sajma da se jave i kažu kako im je
Znam. Tri godine obilazila sajmove, pardon pijace za zapošljavanje
Naravno
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Cim je sluzba za zaposljavanje organizator sve je jasno ko dan.Oni posreduju samo tamo gdje su njihovi podobni kao sto je pomenuti direktor,postavio tuka na ovim biroima ne zna se koja je gluplja i nepismenija ne znaju rucno a kamoli kompjuterski nesto ovjeriti a sve kofol fakultete imaju valjda iz Travnika,Banajluke...
SWIWEL- Upravo tako!!! pojedincima sve sve unaprijed javi i zna se ko ce biti zaposlen, posebno u krizi kakva je trenutno u bih.
samo nek nije pred izbore
ko zeli zaraditi koji dollar na netu neka pogleda ovo https://www.facebook.com/pages/Zarada-na-internetu/428403827260388
ili cent ...:)
Sluzba za zaposljavanje treba sistemska promjene, pocev od NAZIVA, za pocetak bilo bi lijepo da se zovu kao sto i djeluju Sluzba za nezaposljavanje sa utopijskim projektima koji daju smisao njihovog postojanja ;)
Džaba ti škola s njom možeš da se pariš Džaba ti fakultet, na birou ćeš da stariš Džaba diploma na zid da je staviš Džaba ti sve, dok ne otvoriš novčanik!!!!!!!
Ma kakav sajam zaposljvanja, zna se kako se dolazi do posla danas.. SDA - biro za zaposljavanje
Jeli ovo neka, zahebancija !!!???
Da vam nešta ispričam.. Bio ja ko fol da vidim ima li šta, sav optimističan, kontam mozda sta iskoci. Nebitno koja firma, ja prišao pultu, piše na papiru "SSS/Programer"... Ja pitam onu glupu tetu jel ima odredjeni jezici koji su preduslovi za zaposljavanje, kaze ona "Nema jezika".. Ja ono ko gledam, kontam pa kako onda trazite programere.. kaze ona "Pa da.. tražimo programere". Reko pa jel za softver, web-app, kakve?? Kaze ona, bilo kakve. Ako tad nisam udario sebe šakom u glavu, necu nikad. I ne, nisam se prijavio na kraju :))
Koga ovi farbaju?
treba da je vise sajmova u godinu dana s obzirom na broj -stopu nezaposlenih svaka 3 mjeseca da bude po jedan bilo bi dovoljno zaa početak
Ne znam zasto se cudite da Zavod radi pravi posao, pa sajmovi u organizaciji Zavoda se odrzavaju svake godine u ovo vrijeme. Industrija turizma? O cemu prica Pestek? Pa Sarajevo nije u stanju godinama da napravi glavnu atrakciju -zicaru do Trebevica. Koji ce vam to turisti dolaziti kad nema parkinga po gradu, nema podzemnih garaza, cigani i jalijasi obijaju strane aute, milicija ceka da kazni ako prekoracis brzinu, od Zenice do B Broda opasna cesta, sat parkiranja skuplji nego u Dubrovniku, zagusenje na Stupskoj petlji i Rajlovcu godinama, stotine cigana i prosjaka, grad prljav od papira, cigara i pljuvacki, radi se Zagrebacka ulica mjesecima? Znas ko ce doci? Onaj ko mora-gastarbajteri da pojedu cevape i ovi stranci sto rade po medjun organizacijama i poneko iz Dalmacije.
Nemojte se odmah zaliti ili kritikovat, makar se radi nesto na temu zaposljavanja !
svaka cast ovom mladom direktoru Zavoda za zaposljavanje. zaista je dobre i pozitivne stvari uradio za kratko vrijeme
Nevjerovatno je koliko je dobrih stvari uradio u jako kratkom vremenu... Svaka mu cast...
Svaka cast za organizaciju i sve ostalo
Stvarno ovaj Kamocaji odradjuje pravi posao sto se tice zaposljavanja. Svaka mu cast!
Divno je vidjeti da se uradio veliki posao u modernizaciji biroa i naravno da se organizuju sajmovi gdje se daje mogucnost i poslodavcima i onim koji traze posao...