Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako razvijati robove za potrebe prosperitetnih kapitalistickorobovskih industrija u BiH
Crni viteže, pa šta ti čekaš?
prosperitetne industrije?! :))) sva industrija je prosperitetna ako se zna sta i kako treba proizvesti i kome prodati.
prvo treba krenuti sa zakonima. kao npr. normalan zakon o obrazovanju. smanjivanje broja sati , ukidanje nepotrebnih predmeta i smanjivanje trajanja osnovne škole na 6 godina. TIme bi se budžet rješio i mnogih nastavnika
Isti ovi sto s.ru kako su skole korumpirane, da ti treba stela za znanje i obuku, kako nece da rade za kapitalisticke firme su oni koji s.ru zasto se otvaraju shopping centri a ne fabrike. Osim toga tona struke se moze nauciti i van skole samozalaganjem.
kadrove mozete razvijati na univerzitetima, korupcijom na primjer
Imamo mi kadrova svih vrsta na biroima gledajete vi kako ne zapošljavati preko veza.
Povećamo kvote i broj upisanih studenata na političkim naukama .... hahahahhaha Podjelimo RS na 7 kantona i smanjimo nezaposlenost ............. hahahahahah
Kako razvijati kadrove za potrebe prosperitetnih industrija u BiH ----------------------------------------- KURSEVIMA KOJI TRAJU OD 6-12 MJESECI UZ PLACENO OD FIRME ILI DRZAVE SKOLOVANJE ZA TO.
ZNACI TREBA RECIMO ELEKTRICARA TOG I TOG SMJERA? ORGANIZUJU SE KURSEVI KOJI TRAJU OD 6-12 MJESECI, FIRMA ILI DRZAVA PLATE TAKVO NESTO, OBICNO SU TO FIRME, POSALJE SE RADNIK, ZAVRSI TAJ KURS, NASTAVI RADITI. RADNICI SE OBRAZUJU DOK SU ZIVI I DOPUNJAVAJU SVOJA ZNANJA, PROSLA SU VREMENA ZAVRSIS SKOLU I DIGNES NOGE U ZRAK. NE, NE, OBRAZUJES SE UVIJEK, DOPUNJAVAS ZNANJE.
MEDJUTIM ZA TAKVO STO TREBA ORGANIZOVATI SPECIJALIZIRANE AGENCIJE KOJE BI VRSILE TAKVE KURSEVE, NARAVNO ZA LOVU. TO JE NA ZAPADU JAKO DOBAR BIZNIS.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
...tako sto ces uvesti neka ogranicenja ili kvote na dovodjenje stranaca za rad u bosni primjer jedan: SVJETLOST na ilidzi u hotelu holivud...specijalisticka ordinacija za oči 90% zaposlenih od obicnog šaltera gdje radi po 5 cura u smjeni u 2 smjene sve HRVATICE I HRVATI IZ ZAGREBA :-) jos ne mogu da skontam kako i zasto jel to u ovolikom sarajevu nema cura momaka za posao na ŠALTERU gdje je obicna srednja dovoljna... a onda i dalje... eto kako mi nemamo kadrova fakulteti štancaju studente i na kraju diplome...ali ti ljudi su ništa bez zaposlenja bez specijalizacija tj bez radnog angazovanja jer tek onda dobijas KADAR ... i sve su nam tako strane firme...svoje biroe rjesavanju na uštrb naših nezaposlenih... mi smo na jednoj strani totalno zatvoreni ko enver hodzina albanija a na drugom podrucju smo totalno otvoreni da ulazi ko kako hoce i jasla bez ikakvih kontrola!
Mozda je bolje natjerati politicare da se lijece u BiH,a ne po Zagrebu
Razvio je VAS BAKIR SVE HAHAHAHAHAH STOKO BIJEDNA ISKORISTENA STA VAM JE SDA DALA ZA 20god??? STA SU OD DRZAVE NAPRAVILI BIJEDNICI OSIM STO SU TI DIJETE SILOVALI I TEBE
Revolucionar jednostavno imaš mozga kao Fahrina stidna uš i to retardirana, dobijena incestom ...
Jadna KUJA KOJA TE OKOTILA
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
hebo vas eco kompani ahahahahahahahahhahahaa
veoma tesko je znati potrebe prosperitetnih industrija u BiH Kako razvijati kadrove za jos teze. Reforma obrazovanja je glupo rjesenje za neuskladenost potraznje (znanja, vjestina) i ponude kadra. Reforma traje dugo, dok je sprovedu, promijent ce potraznja kadra. Najbolje je da saradujete sa kadrom. Naucite uposlenike i nezaposlene u praksi tim vjestinama za koje mislite da su trenutno potrebne u vasim firmama, odnosno sektoru. To je kratkotrajno rjesenje. A reforma izgleda dugotrajno rjesenje, al nije u biti.