Osnovana 1968. godine
29

Jedna od najvećih američkih radiokompanija podnijela zahtjev za stečaj

I. M.
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Audacy, kompanija za multi-platformski audio sadržaj, započela je unaprijed pripremljeni stečajni postupak, objavila je kompanija u nedjelju.

Internet radio konglomerat, među najvećim radio kompanijama u zemlji, bio je opterećen velikim dugom i suočen sa smanjenim prihodima od oglašavanja. Audacy je saopćio da ulazi u sporazum o restrukturiranju kako bi smanjio svoj dug sa oko 1,9 milijardi dolara na 350 miliona dolara.

"Dok je naša transformacija poboljšala našu konkurentsku poziciju, oluja trajnih makroekonomskih izazova u posljednje četiri godine s kojima se tradicionalno tržište oglašavanja suočava dovela je do oštrog smanjenja od nekoliko milijardi dolara kumulativne potrošnje na radio oglase", rekao je David Field, predsjednik i izvršni direktor Audacyja, piše CNN.

On je kazao da i sa povećanom liderskom pozicijom, jedinstveno diferenciranim vrhunskim audio sadržajem i snažnom strukturom kapitala, vjeruje da će Audacy izaći iz ovoga i nastaviti sa svojim inovacijama i rastom u dinamičnom audio poslovanju.

Audacy, koji je uklonjen sa Njujorške berze u novembru 2023., saopćio je da ne očekuje da će restrukturiranje imati utjecaja na oglašivače, partnere i zaposlene.

Kompanija je osnovana 1968. godine, sjedište se nalazi u Filadelfiji, a djeluje na stotinama američkih radio tržišta.