Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kako najteze dolaze zene kada su 80% radnika u kancelarijama upravo one?? A tamo gdje rade neprijavljenje, butici, kladionice, pekare uopste i nema zaposlenih muskaraca... Ne valja vam statistika
Upravo zato što rade neprijavljene ne nalaze se u statistikama.
ovo je jedno veliko sra.nje žene prevladavaju u zaposlenoj strukturi u bih... i to po svim iole boljih mjestima - merkatori, konzumi, dp-i interex i slicno 90% zaposlene žene! - državna administracija 60% žene - opcinska administracija 80% žene - domovi zdravlja bolnice itd 80% žene - unitic zgrade sa stranim predstavništvima u prosjeku imaju 3 muskarca i ostalo žene DIREKTOR i 2 vozaca...ostalo žene itd itd itd šta muskarci dobijaju kao posao u ovoj zemlji portiri šoferi komercijaliste ( to je konj za kojeg ih nije briga jel ima 4 osnovne ili ekonomski fakultet...sjedi u autu 12 sati jurca po cijeloj bosni i pokusava utrpati nekom nesto sto ima ili cak nema a vrlo cesto je pracen gps sistemima) ps: vazda kazu kako su žene diskriminirane u parlamentu i visokim funkcijama! možda... al što nikad onda ne napisu kako su žene DISKRIMINIRANE U RUDNICIMA?????? šta je to ona bolja od muškarca da njeno dupe moze da ima bolje radno mjesot od njegovo?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ima posla za sve one koji ce raditi za 200-300 KM, ma nema sta, to je garantovan uspjeh za buducnost..
http://www.youtube.com/watch?v=VXpZ596kd6w
Skoro 150.000 osoba sa srednjom školom je također nezaposleno. Nakon njih, slijede osobe sa NK, kojih je 154.858 nezaposlenih,kao i osobe sa srednjom stručnom spremom, gdje se njih 144.626 vodi kao nezaposleno. ovi ne bi položili matematiku ni u branka lazića.
podaci na nivou BIH su relevantni koliko i podaci Hercegovine i Crne gore , dakle radi se o dva odvojena socijalna i privredna sistema
Ovo apsolutno nije tačno, jer, do posla najteže dolaze oni koji NEMAJJ ŠTELU !!!!!!
Pa kad je ugodnije primiti ekonomistu da konobarise od konobara.
Ma grohotom se smijem :-)
I ljudi bez posla i knjizice (vaznije od stedne)
na ovaj clanak mogu samo reci: HAHAHAHAHAHAHAHA
Do posla najteže dolaze oni koji nemaju štelu !
Mogli ste clanak sazeti u jednu recenicu: U BiH najteze do posla dolaze radnici :)
zene su princeze netrebju raditi nek muski radu a zemski se sredjivaju trosu pare i takoto jelda sam u pravu
a mi cemo trazit zgodne kite po gradu :D
cemo ici trazit kurceve ?
na ove podatke se osloniti ko na koru od banane ... ovdje dodajte i da se najteze zaposljavaju kriminalisti , i ovi sa političkih nauka ...
Svi bez štele. U nekim slučajevima što si kvalifikovaniji (stručniji, vrijedniji, ambiciozniji, itd.) manje su ti šanse jer u tebi svi vide prijetnju.
Najteže do posla dolaze oni koji nemaju veze i pare da plate solidno plaćen posao. A gotovo uvijek možeš naći posao za 200-300 KM i da te neko gu*i po 12 sati.
Za srednju skolu me ne cudi, ta djeca su toliko zatupljena da slobodno mogu reci da su "specijalci" iz onog vakta genijalci za ovu danasnju derlad koja nece da radi sa srednjom skolom za 200-300 KM, oni su rodjeni direktori. Ali kako ove firme ne obrate paznju na "talente" sa travnickog i slicnih univerziteta. Oni izbace toliko "doktora nauka" da ne znamo sta cemo sa njima po birou, a svi imaju, zaboga, fakultetsku diplomu i MORAJU raditi u Telecomu, Elektroprivredi i drugim javnim preduzecima jer sve ostalo je za njih ponizenje. Recimo npr. da sa tolikim brojem pravnika i ekonomista propao bi i Microsoft, a ne ove nase jadne firme. Biro je napunjen takvim nepotrebnim kadrovima, koje neki fakulteti neplanski proizvode (lako se zavrsavaju, studij traje oko 3 godine) a zaboga svi oni moraju raditi. Toliko imamo "strucnjaka" da se nekad zapitam se kako je moguce da nam drzava propada?
Roditelji nam odgajaju te "direktore" po srednjim skolama sto su derlad poredeci sa onima od prije. Nije u nas problem sto imamo toliko tih nekakvih doktora, nego sto ti doktori, a i pravi doktori navikli da zivimo kao u koloniji, ocekujemo pomoc od drugih...navikli smo da drugi upraljvaju sa nama. Ovo ti se zove kompleks nize vrijednosti, ocekujemo sve od drugih da dobijemo na gotovo, od fabrika do drugih sadaka.
Eh et imaš dobru budućnost sa 200-300 KM mjesečno, a potrošačka korpa 1,800KM. Well played mozak, jako ti dobro funkcioniše.