Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Skoro nevjerovatna vijest, a dobra. Kada bi se ovakav trend nastavio bilo bi super.
A moratorij za zaposljavanje ,na koga se on odnosi.Za to ste ga i donijeli.Primate svoju rodbinu i prijatelje i one koji imaju da plate 20 do 30 hiljada za radno mjesto.Sta da radimo mi koji ne spadamo u te sretnike.Da idemo da pljackamo,ubijamo da se drogiramo ,pa se onda pitate zasto.Stidim se što moram na ovaj način da izrazim svoje nezadovoljstvo ,kao i većina mladih.
Ovako nesto nije poznato nigdje u svijetu da biro placa plate i obaveze osobama koje rade kod nekih vlasnika karneks firmi.Ovaj sistem je kod nas izmisljen da se otvori prostor ze kriminalne radnje i da se kriminalci u vlasti okoriste novcem od biroa za zaposljavanje.
@ilumbuntovnik naravno jer primaju ljude koji već imaju svoje radnje registrovane na ocevima koji se vode kao R VI jer tako manje plaćaju dadzbine državi.
Nije izmisljen, mnoge zapadne zemlje imaju slicne programe, vlada pomaze poslodavcu da zaposli radnika, i ideja je dobra. Obicno je ugovor na 6 mjeseci, ali ako je mjesto otvoreno, a zaposleni pokazao znanje i spremnost, poslodavac mu ponudi stalno zaposlenje. Ne moze poslije 6 mjeseci traziti drugoga, to je striktno regulisano da bi se izbjegle malverzacije.
biro ih zaposlio? ne zaposljava biro, vec poslodavci. skinuti sa biroa bolje reci. u svakom slucaju sretno s poslom...
Kazu da je trazenje zaposlenja "redovni posao" koji traje svaki dan, od 8 do 5. E sada zamislite da nezaposleni pocne tako traziti posao, a ne da ceka da ga biro zovne. Sigurno bi pronasao posao najdalje za mjesec dana. I ne treba da bira, pocinje se od pocetka, vazno je da posao obezbjedjen. A sa poslom, krenu nova upoznavanja, saznaje se vise gdje treba radne snage i tako...Pa i oni sefovi npr novinskih kuca, prvo su raznosili postu u kompaniji..
gdje je glasacki list od SDA uz ovaj clanak... sve behara i sve cvijeta..
Izbori tajm!
na zalost.....imas pravo
jos 99779 bakireee
Oće to pred izbore .... U XI mjesecu njih 200 opet ide na biro ...!!!