Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Placa li iko na autopijaci porez? Od parkinga pa nadalje
Ne znam sto spominjete FDS kada niste upoznati sa situacijom. Ta firma posluje godinama sa dobrim rezultatima pored svih podmetanja. Treba i nju da prodamo. Sto se tice porezne, e tu se slazem da ne rade svoj posao. Bio sam u Neumu i niko ne daje racune, pocev od vila koji izdaju apartmane do trafike. Tu je ukradena makar jedna penzija.
ne branim poresku ali ja sam prijavila neizdavanje računa u Neumu i ne prijavljivane gostiju i odmah su reagovali-čak i nazvali da traže dodatne informacije. Moraju oni poboljšati rad ali i do nas je. 10 000 ljudi u Neumu i niko ne traži račun u prodavnici, bifeu...i do nas je-NAŠE PRAVO I OBAVEZA JE TRAŽITI RAČUN. Isto se kažnjava i onaj koji plati a ne zahtjeva račun. Zato- ne dajte da vas uzimaju tajkuni-tražite račun.
Po meni su ovo zakašnjele reakcije,to je trebalo početi raditi prije deset godina,samo bojim se da ne bi ništa promijenilo,političari bi imali na raspolaganju više novca koji bi onda trošili na više gluposti,slabo bi od toga šta dospjelo sirotinji, neprijavljivanje radnika je MASOVNA pojava u BiH,kaže,nezaposlenost 50 %,ma dajte,procenat je daleko manji
Rad na crno je rak rana, kao i ne izdavanje fiskalnih racuna. Gledamo kako nam otimaju i blejimo kao ovce. Naplati mi jedna gospoja u Neumu 1000km za apartman i to bez racuna a nije nas ni prijavila. Ukrala od drzave automatski 170km.Doticna ima 10 apartmana pa vi sad sracunajte koliko ukrade od BiH za jednu sezonu.
Tako treba, nastavite malo i do SDP- ovih ljubimaca, u čijim firmama ima velik broj ne prijavljenih radnika, ima i onih što ne daju fiskalne, ima i onih što poktadu ššto se skupi, i cijelo društvo 80% go lopov
Krenuli poreznici na more u Neum pa usput svratili da koju paricu ubiju, onako za troskove. Ovi sto su im radnje zatvorene to nisu skontali
Porezna se upucuje tam gdje nedobivaju pinku , a sefovi porezne neplacaju radnike, a na pijacama se prodaje osim zelenila i sve ostalo od mirisa itd, da stvar bude gora sve su upoznati u poreznoj i sa neplacanjem radnika neuvezivanjem radnog stazan pravljena duplih firmih itd. ali poreznici posto su podmitljivi kao i njihovi sefovi koji imaju enormo bogacenje prikriveno da neulazimo u detalje dolaze onima koji im smetaju za ostvarivanje svoih pinki koje su sa dobro osmisljenim dogovorom napravili svoje ilegalne bande. Ovo sto poreznici su zatvorili su jedni koji su preslikavali one koji ih danas kaznjavaju stoga za mene poreznici su paraziti je nista nerade osim za sebe i svoje porodice.
kraj ljeta,kiše počele , turista sve manje,trebalo je to sve ranije ali i poreznici odmaraju.
covjek sto posto u pravu.kad prime platu od 5000 km nemas mu srca uzeti porez kad tolike troskove putovanja o odvojenog zivota imaju da je to strasno.
Ne kontam sto ne obidju drzavne institucije...al nesto kontam tamo je sve ok sa porezima i prihodima jer su na izborima obecali borbu protiv korupcije.
DRZAVNE INSTITUCIJE NE PLACAJU POREZ...