biznis
0

Porezna uprava FBiH: Prodaja zaplijenjene imovine firmi iz Goražda i Prače

FENA
Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Goražde - u srijedu će održati javnu aukciju zaplijenjene imovine dva porezna obveznika i na taj način naplatiti dužnu poreznu obavezu od 197.754,83 KM.

Putem javne aukcije prodavat će se zaplijenjena imovina dužnih poreznih obveznika: "Elektroakustik”d.o.o Goražde, čija dugovanja po osnovu neizmirenih obaveza iznose 23.139,32 KM i “Pračanka” d.o.o Hrenovica - Prača koja duguje 174.615,51 KM.

Prodaja imovine bit će održana u Goraždu u prostorijama Kantonalnog poreznog ureda.

Predmet objavljene javne aukcije poreznog obveznika "Elektroakustik” d.o.o Goražde su računarska i elektroakustična oprema.

Od imovine poreznog obveznika "Pračanka“ d.o.o Hrenovica - Prača prodaje se teretno vozilo "fiat-fiorino” čija je početna cijena 3.193,00 KM.

Porezna uprava FBiH će u okviru svojih redovnih aktivnosti, a u skladu sa Zakonom o Poreznoj upravi FBiH nastaviti s postupcima prinudne naplate dužnih obaveza iz cjelokupne imovine dužnika, kao krajnje mjere u svim slučajevima nakon što se iscrpe svi načini naplate poreznih obaveza koje nisu izmirene u propisanim rokovima, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.