Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BRAVO!!! Samo naprijed...nema stajanja. Dajte kriticari malo i pohvalite nekad...barem onda kada to stvarno zasluzuju. Evo sad npr. Kad se sjetim bilansa od prije 4-5 godina sa 40-50% pokrivenosti...ovo je ipak pristojno poboljšanje. Samo naprijed...i kupujmo i podržimo domaće privrednike. Barem što se hrane/pića tiče imamo dobar izbor u BiH.
Značajan napredak. Prvi put da preskačemo granicu od 60%.
Lijepa brojka :) Sokirao sam se kad sam procitao neki dan da Crna Gora ima pokrivenost uvoza izvozom od samo 19%?!
a sta to CG proizvodi pa da moze da izveze?
Nije nam proizvodnja kvalitetnija pa da se domaća potrošnja noj okreće, nego nam je sve slabija kupovna moć i manje se troši pogotovo na kvalitetnije inostarne proizvode.
Znaci gotovo 800 miliona KM je stiglo putem kredita i iz dijaspore.
Naizgled ide na bolje. Ukupan izvoz se smanjio za 2,4 %. Obratite paznju na trgovinu sa CEFTA (komsiluk). Izvoz u te zemlje se smanjio za 28,4 % a uvoz iz tih zemalja se povecao za 6,3 %. Drugim rijecima komsije su smanjile kupovinu nasih proizvoda dok smo mi u isto vrijeme povecali kupovinu njihovih proizvoda!? Sutra ce vam Sarovic i drugi politicari biti krivi za veliku nezaposlenost i los standard. KUPUJMO DOMACE! To je jako vazno za sve u BiH bezobzira na naciju i vjeru.
@dis2 Ne kupujemo mi "pametne telefone" iz Hrvatske, Slovenije, Srbije... mi kupujemo vodu(Jana, Radenska..) Pivo (Karlovacko, Lasko, Jelen,,,) cigare (Ronhil...) sokove, cokolade, mlijeko, meso, voce, povrce i sve ostale banalne stvari, koje se proizvode kod nas. Komsije ne kupuju nase a mi ko blesavi kupujemo komsijsko. Pitanje je da li ce mo ikada doci pameti.
@ErikBerne Jeste nazalost mnogi u RS-u to tumace, kupuj proizvode iz Srbije a u Herceg-Bosni iz Hrvatske. Takvih ce uvijek biti. Ne smiju nam takvi biti uzor.
Glupi potrosac je kriv - niko drugi. Ako nam je toliko tesko kupiti domaci proizvod, onda nismo ni zasluzili bolje, pogotovo ne drzavu.
Pa kad je domaci proizvod nekvalitetan, a skuplji u odnosu na kvalitet. Kakao "bonito" domace pakovanje kosta isto kao i "kras", a krasov ukusniji i kvalitetniji 10 puta, a ista cijena. I kako ces onda kupovati domace.
@whey Da li je i voda iz Tesnja, Kiseljaka, Tuzle - losija od Jane i Radenske? Da li je Sarajevsko - Nektar ili Premingen pivo losije od Karlovackog, Laskog ili Jelen piva? Da li je Sarajevska Aura (cigare) losije od Ronhila? Da li su sokovi Vegafruita losiji od uvoznih sokova??? Ne nisu. Samo smo se mi pokondirili i mislimo da je sve tudje bolje. Kompleksasi i to veliki.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)