Sajam u Novom Sadu
0

Pažnju plijene bik Dragan i kombajn od skoro 500.000 eura

SRNA
Bik Dragan
Bik Dragan
Na 77. međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu najveću pažnje brojnih posjetilaca privukao je bik Dragan težak 1.600 kilograma, kao i kombajn vrijedan 483.000 eura.

Gorostasni bik rase "šarole limuzin" stigao je na Sajam sa Farme goveda "Đurić" iz Subotišta i ubjedljivo je najteža životinja na sajamskoj Izložbi stoke.

    	"Holmerov" kombajn marke "tera dos tri", namjenjen radu s repom, najskuplja je mašina na sajamskoj Izložbi poljoprivredne mehanizacije, a performanse, kao što su elektronika, mala potrošnja goriva, čine ga gotovo savršenim u njegovoj  konkurenciji.

    	Kad su bikovi u pitanju, drugi po težini je simentalac  Šmeker  težak 1 400 kilograma, vlasnika Radoslava Milojevića iz Velikog Šiljegovca.

    	Na Izložbi stoke izloženo je više od 3.000 živih eksponata.

    	Međunarodni poljoprivredni sajam traje do 22. maja, a sajamske kapije otvorene su za posjetioce svaki dan od 9.00 do 19.00 sati. 

    	Sajam se održava u Master centru, halama, kao i otvorenom prostoru Novosadskog sajma, a cijene ulaznica su za odrasle 400 dinara (oko četiri eura).
    	Oko 1.600 prisutnih izlagača iz Srbije, kao i dvadesetak zemalja Evrope i svijeta, čine Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, jednom od najvećih sajamskih smotri u jugoistočnoj Evropi.