Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...od svih it vještina najvažnija ja "pogodit stranku"...
...sad se slatko nasmijah :)
..welcome, meho :)
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
2700KM programer u Bosni? Jedino Senior neki sa debelim iskustvom u strasnoj firmi. Ostatak zaradjuje pola od toga.
2.700 km imaju programeri zaposleni u VSTV BiH stslno su konkursi, niko im od prigramera ne zna nista, jer su zaposleni stelom.
Haha, pa to je kao ono, sta si po zanimanju - direktor :D Isao u skolu za direktora :D
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U bosni ti je najtrazenija IT vjestina Facebook Zavodnik, jer je to jedan od pouzdanijih nacina kako mozes do radne i boravisne dozvole te sigurnog posla u zemljama koje jos uvijek zaposljavaju.
Jedan savjet, klonite se ITAkademy, teska pljacka. Preskupi kursevi, a na kraju dobijes certifikat, npr. php certifikat, a njega mozes polagati i bez kursa. Drugo, sve sto nudi ITAkademy i mnogo vise, mozete besplatno naci na netu. Proguglajte malo o ovim lopinama, ima toga dosta po forumima.
Toliko me je ovaj sponzorisani tekst iznervirao, da sam pravio gresku. Nijet ITAkademy nego ITAcademy :)
E super, mogu mirno spavat.
sh.st/ipx9S Poslovi koji su provjereni...
moze li neka od karate vjestina?
eto dragi studenti studirajte it, a isto tako oni sa drugim zanimanjem neka se prekvalifikuju.
sertifikat?
Ma da al za svaki posao ti treba 5 godina iskustva u tom programu. Kako da dobijem 5 godina iskustva kad niko nece da zaposli bez iskustva...
u programiranju se iskustvo stjece programiranjem. Dobar programer stvori sebi posao. Neki programeri su stvorili cijele grane industrije.
Slažem se sa Indigont-om. Nisam student nekog nadri-faksa, al sam u tom poslu. Ko god se bavi programiranjem a ne može sam sebi naći posao onda treba mijenjati zanimanje. Posla ima toliko da pokušavamo ovu djecu natjerat da šta skontaju kako bi im outsourcovali, međutim kao i stariji i oni su pasivni i nezainteresovani. Vjerovatno i oni čekaju da im neko pokuca na vrata, ponudi posao sa ok zaradom, eventualno i mentora..možda čak i 3 mjeseca godišnjeg, neki španski otok i plaćenu vilu na moru.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)