Novi simbol grada
39

Otvorenje Swissôtela u SCC-u najavljeno za 2018. godinu

Piše: I. Č.
Foto: Harun Muminović/Klix.ba
(Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Al Shiddi Group je u saradnji sa jednom od najvećih hotelskih kompanija na svijetu AccorHotels danas je u sarajevskoj Vijećnici najavila zvanično otvorenje Swissôtela u Sarajevo City Centru. Najavili su da će se tom investicijom osigurat 200 direktnih i 400 indirektnih novih radnih mjesta.

Vlasnik Al-Shiddi Group Sulaiman Al-Shiddi kazao je da mu je drago što će u partnerstvu sa AccorHotelsom uskoro predstaviti Swissotel, poznat po lancu vrhunskih luksuznih hotela.

"Taj hotel će grad Sarajevo učiniti još privlačnijim i ljepšim mnogobrojnim turistima i gostima iz cijelog svijeta. S novim brendom i zajedničkim nastupom cilj nam je pozicionirati BiH kao destinaciju posebnog, očaravajućeg i luksuznog turizma", kazao je Al-Shiddi.

Na konferenciji je istaknuto da je Swissotel globalni luksuzni hotelski lanac sa 5+ zvjezdica koji će otvaranjem u SCC-a BiH pozicionirati kao novu elitnu turističku destinaciju.

Viši predsjednik razvoja luksuznih hotela AccorHotels Francois Baudin izjavio je da ulazak na tržište BiH predstavlja uzbudljiv dodatak njihovom brendu.

"Mi naš brend želimo dodatno razvijati kroz mrežu hotela na Balkanu i u istočnoj Evropi. Uvjeren sam da će kvalitet naših usluga i jedinstven doživljaj koji nudimo u našim hotelima biti prepoznat od svih građana ove zemlje", kazao je Baudin.

Skup u Vijećnici otvorio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, kazavši da mu je jedan od glavnih ciljeva razvoj turizma.

"Zasigurno će to biti jedna od najbrže rastućih grana u Bosni i Hercegovini. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u ovom projektu i koji su došli", poručio je Skaka.