Nekadašnji gigant na koljenima
0

Odgođeno i drugo ročište za prodaju "Agrokomerca"

Sarajevo-x.com
Foto: Radio Velika Kladuša
Foto: Radio Velika Kladuša
Ni ovoga puta se nije javio nijedan kupac zainteresovan za kupovinu Mesne industrije preduzeća "Agrokomerc", tako da je odgođeno i drugo ročište za prodaju ovog velikokladuškog giganta.

"Sud donosi zaključak da se drugo ročište neće održati. Posebnim zaključkom Sud će zakazati treće ročište za prodaju", izjavila je Samira Jahjaefendić, predsjednica Općinskog suda Velika Kladuša.

Ukoliko bi došlo do trećeg ročišta, Mesna industrija bi se mogla prodati po slobodnoj pogodbi, što je najnepovoljnija varijanta za ovo preduzeće. Predsjednik Odbora za spas "Agrokomerca", Mirvet Beganović, nada se da do trećeg ročišta neće ni doći, javio je Radio Velika Kladuša.

Imovina Mesne industrije "Agrokomerc" sa ekonomskim dvorištem površine 76.000 kvadratnih metara procijenjena je na skoro 22 miliona, a na drugom ročištu mogla se prodati za 30% procijenjene vrijednosti, odnosno za oko 7,2 miliona KM.

Ročišta u Velikoj Kladuši popraćena su i masovnim javnim protestima oko 10.000 građana. Proteste je organizirao Odbor za spas "Agrokomerca".