Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ima li neka adresa gdje se moze (anonimno) napraviti prijava za neizdavanje racuna? Licno me nervira da svaki put trebam traziti fiskalni racun (ne govorim o kafama nego o vecim iznosima) u lokalima koji ti samo donesu predracun, naplate i nigdje fiskalnog racuna... porez ode vlasniku....
Trebalo je prodati silne kase,napuniti dzepove,nema to veze s poboljsanjem ekonomije. Ko je prije izdavao racune to radi i danas dok oni koji su prije muljali i danas isto muljaju.. 60 000 privrednih subjekata u fBiH x 1000 KM za prosjecnu kasu,plus 10 km telekomima,plus... Sto dalje odavde,sto dalje..
@icetea sinoc ti guzili sestra za 50 malaka,a nje platila pdv
Nek malo obiđu i zelene pijace....znam da po zakonu poljoprivrednici nisu dužni da imaju fiskalne kase, al molim vas to važi za one koji proizvode i prodaju svoje proizvode na pijaci...Nek mi neko objasni kako mogu kupiti banane, a ne dobiti fiskalni račun...
1 ZELIMO ZNATI NEKI BROJ ILI KONTAKT NA KOJI MOŽEMO PRIJAVITI GDJE SE NE IZDAJU RAČUNI! 2 HOĆEMO DA INSPEKTORI RADE 24h A NE OD 8 DO 16 A POSLJE NASTANE DŽUMBUS, MASA NEPRIJAVLJENIH RADNIKA, NEIZDAVANJE RAČUNA I SL!
U Visokom opština naplaćuje parking na obićnim listićima, nema fiskalnog računa, a pored policije privatni parking na kojem nema nikakvi obilježa za naplatu samo stoji čikica i kaže ovo je privatno 1 KM sat vremena
Pr Av Izgleda da nisi upoznat da su ti na autoputu oslobodjeni placanja pdv, a takodjer nisu ni duzni da imaju fiskalni uredjaj. Jedino su duzni da daju potvrdu koji i uredno izdaju .. Tako da tu nema nista diskutabilno (:
U Mostaru otvoris cevabdzinicu kao udruzenje gradjana i ne treba ti nikakva fiskalna kasa,ha ha
nisam rasist, nacionalist i ostalo... ali neka malo posjet kineze i njihove radnje! nigdje istaknute cijene, broja zaduzenja, broja u TKM-u, a da ne pricam o fisklanom uredjaju i fiskalnim racunima... sta je to???
U Mostaru otvoris cevabdzinicu kao udruzenje gradjana i ne treba ti nikakva fiskalna kasa,ha ha
Potkupljiva inspekcija!
glupani nek odu na pijacu kod Merkatora, vrte se milioni nigdje racuna. A ispred policija radari vozace. Ma sta ima veze, Sarajevo je svakako od 90. selendra, a ove inspekcije su samo privatne derikoze
jel to znaci ako mi ne izdaju taj racu da ih mogu kazniti sa 20 milja KM-ova. joj jes ovo dobro
ja ga primam u pakaš besplatno!
Ne mogu da vjerujem da se nadlezni jos nisu sjetili da odu na autoput gdje se ne izdaju fiskalni racuni,a sto je najtuznije na nekom bezveze racunu koji oni izdaju stoji da nisu cak ni PDV obveznici. Poznato je da PDV obaveznik mora biti svako ko ostvari godisnji prihod veci od 50.000 KM, napominjem GODISNJI, a njihov dnevni prihod je skoro toliki.