Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
iza prosjeka se najlakse sakrivati. u prosjeku svi gradjani bih jedu sarmu. pola ih jede meso, a pola kupus! sto nisu saopstili koliko kosta na bh. trzistu kupus od stanova, a koliko oni koji zaista vrijede i po lokaciji i kvalitetu izgradnje.
Sa PDV
Ima na stupu 1550KM/m2 novogradnja....
Tisuća,kruh,zrcalo,zrakoplov,točka,uvjet,dragovoljac,puk,obitelj,križ,milijun,tjedan,školski sat....
ova podstanarka je cudo od krvatice, prvo spominje neke tisuce, pa onda neko pucanstvo i onda sve to svede na neke 7-8 \"stoja\", kaj si ti neka nazor krvatica ili si krvatsko cvijece odluci se vec
za @podstanarka prije svega, nemoj psovati i nauci se izrazavanju... clanak i svi komentari govore o cijeni kvadrata a ne stana. sad malo ukljuci mozdane vijuge pa procitaj ponovo sve od pocetka.... i ocekujem od moderatora da obrise ovu vulgarnu psovku na moj racun
mater ti neobrazovanu, pa koliko prosjecni stan ima metera kvadratnih???? 50?? 75?? 25?? ako ti stan im a 50 metrica kvadtratnih onda gledas u cijenu oko $85,000, idi uci malo matematiku bog ti pomogo kakv te stan snade za 1,682 markice.
Ha,ha,u ovoj zgradi desno živim!
Ovo su vjerovatno cijene bez PDV i uzet je prosjek u citavoj FBiH. Ako dodatmo PDV dobicemo 1980 KM sto je realan prosjek u FBIH.Naravno u Sarajevu je cijena nekih 10-20% veca od prosjeka u FBIH tako da dodjemo dorealne cijene od 2200KM/M2. Nadam se da je ovo realno objasnjenje.
Imaš na Stupu , 1550 KM sa PDV (68 kvadrata) http://www.nina-stan.com/ 2) jesul spomenuli u clanku jel ovo sa ili bez PDV. PDV nije sala, 300 po kvadratu u gore navedenom slucaju.
Ovo su vjerovatno cijene bez PDV i uzet je prosjek u citavoj BiH. Ako dodatmo PDV dobicemo 1980 KM sto je realan prosjek u FBIH.Naravno u Sarajevu je cijena nekih 10-20% veca od prosjeka u FBIH tako da dodjemo dorealne cijene od 2200KM/M2. Nadam se da je ovo realno objasnjenje.
Kakve su ovo nebuloze??? Gdje su ti izvještaji o 271 stanu? Svi vrlo dobro znamo kakva je situacija na terenu. Po ovoj cijeni se ne može kupiti kvadrat u novogradnji, a kamoli da ona bude neki prosjek. Ne lupajte gluposti!!!
manipulacije manipulacije ... imal iko ove statistike od iste institucije od prije par godina.... ili je ovo prvo objavljivanje? a inace... cijene stanova koji se prodaju... vec sad su daleko ispod ove cifre.. navodno prosjecne. koji glupani... trziste se stabilizuje ubacivanjem novca, a ne spekulacijama...
e i da, zaboravih.... 1692 KM je prosjecna cijena kao sto znamo ima novih stanova koji se prodaju za po 4 tisuce... dakla, ja prema ovome mogu da zakljucim da bi sa druge strane trebalo biti novih stanova i po 7-8 stoja kako bi se dobio taj prosjek... pa bi bilo lijepo da Federalni zavod za statistiku i autor ovih redova podjeli sa svekolikim pucanstvom koji su to stanovi???? ili je ovo ti meso ja kupus, a u prosjeku jedemo sarmu....
Aiiiii,pa to nema ni u bajkama....