Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa zato su i ukinute sankcije.
Pa mogli su im ukinuti davno sankcije da je zbog toga jer svakako nema od koga drugog kupiti avione, Airbus i Boeing su jedine ozbiljne kompanije. Iran je davno trebao da postigne dogovor sa Zapadom jer su djaba trpili posljedice dugogodisnjih sankcija i na kraju su opet pristali na dogovor!
Pa ja, lobisti iz Boeing- i Airbus-a rekli Amerikancima i EU da se prestanu zajebavati. Kad prodaju svoje Avione mogu opet vratiti sankcije. Sta ti je biznis, jbt.
Smijesno je kako chetnici svim srcem podrzavaju Islamsku Republiku Iran a otvoreno mrze muslimane. Smijesno je kako se uvlace Putinu "dje ne treba", a koketiraju sa Izraelom i pregovaraju sa Evropskom Unijom njemu iza ledja.
Ima se,može se...
sramota nas moze biti kako smo se politicki ponijeli prema tom iranu koji nam je jedini uz pakistan pomogao nesto konkretno u ratu dok su nam drugi slali sektase. bake se u po frke sjetio da su to šiti pa im okrenuo leđa. sunit sam al treba posten biti.
Ko daje za pravo ovim siledzijama iz EU i SAD da dijele sankcije kome oni hoce, a da oni mogu raditi sta oni hoce i niko nista im nece? Pa je li svijet toliko mutav da ne moze napraviti protu savez njihovom sa svojim sudom i slicnim stvarima, a ne da medjunarodni sud bude u Strazburu i slicno gdje pravdu donose oni kako hoce..pa mogli bi sad Azijati i Afrikanci Juznoamerikanci uvesti njima sankcije.. koji su oni .i. da druge zajebavaju..
pretpostavljam da nemaš više od 25 godina, razlog za to je vrlo jednostavan... SAD, pa i EU vrlo dobro znaju da nema ko da napravi takav savez jer uložili su hiljade milijardi dolara da razyebu opasne igrače tako da im danas ostaje samo da održavaju uredna ljudska staništa, odnosno svaku klicu takvih opasnih aktivnosti oni na vrijeme u korijenu sasjeku...
@kardan Pa imas BRIKS savez ,nije vojni ali jeste ekonomski imas 5 zemalja koje zajedno imaju ljudi nesto vise od 3 milijarde...a samo je 5 zemalja..i radi se na prosirenju naravno..tako da te zemlje ako hoce mogu napraviti i vojni savez,a tu onda NATO i SAD ne bi mogli ni prismrditi da budemo realni..vidi se koliko problema imaju sa mali drzavama kao Libija,Irak,Afganistan..a ovako ozbiljnom savezu ne treba onda diskutovati...mogu da hoce,nisu ni oni bas tolika sila da ih se svi boje
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Nije Iran posrnuo, posrnuli su oni koji višedecenijskim sankcijama nisu Iran bacili na koljena....nikad za nikad, do kijametskog dana, "fastfood generacija sa Telavivskim začinima" Iran, Rusiju,Kinu,Koreju i još neke zemlje neće baciti na koljena i od njih napraviti moderne kolonije.
Ako kupis nase avione letjet ces americkim I evropskim nebom.
Air Trebinje...
218 komada hehhehehheh tek skontaš koliko si mali(čitaj pickin dim)kada vidiš ovakve poslove AIR TREBINJE na aparatima
Ako Air Iran nabavlja 218 aviona, onda Air Bosna radi pariteta i da bi održala svoj rejting bi trebala da nabavi 219.