Sindikat "Energoinvesta"
0
'Nećemo dozvoliti uništavanje kompanije'
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa ima veze. Jos prije neku sedmicu vlada veceg entiteta je donijela odluku o pronalazenju mogucnosti zaposlenja bivsih boraca. E sad vidi: \"..Situacija u kojoj se našao \"Energoinvest\" je rezultat sudskog spora dvaju pravnih subjekata u većinskom državnom vlasništvu i pod direktnom ingerencijom Vlade FBiH, a to su \"Energoinvest\" sa 67 posto državnog kapitala i Union banka s 91 posto državnog kapitala.\" Dakle, vlada samu sebe tuzi za prijeratni dug. Vlada je vecinski vlasnik i jednog i drugog preduzeca... treba li dalje...? Hem odluka da ce zaposliti demobilisane borce, hem unisti iz kojekakvih razloga firmu gdje radi 300 boraca... ima veze i te kako...!
Kakve veze svega vam imaju borci sa Energoinvestom..Pa vis te svi pukli ko zvecka...rat je prosao i nema sta tu da se vise prica i petlja sa ekonomijom...Borite se da mijenjate vlast gospodo borci...pare su nesto drugo. A i ne znam sta ste to odbranili pa da imate neki specijalni status.
@? http://investitor.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=930&Itemid=31
Kako sindikat objašnjava činjenicu da je taj isti Energoinvest( Bukvić,Vlahovljak,Branković....) oteo 6 % dionica otkupljenih od radnika Petrolinvest dd Sarajevo te je sad većinski vlasnik navedene firme ( 53 %) a imali su 47 %. O tome se nikada nisu izjasnili niti pitali svoj menadžment o ovome i ko zna još od kojih sve radnika drugih firmi u E\"\" je ukradeno.
Nema tu nikakvog cuda. Zalosno je ali Energoinvest ce nestati jer to sto ima moze da se \"krcmi\"...Jaranska minder politika to vam je to. Takvu zemlju ste htjeli postovana gospodo (i u Energoinvestu) i sada mozete da pricate u vjetar koliko hocete.
Posao se završava, plan se privodi kraju, Branković opet jaše, koliko li dionica ima Energoinvesta i da li je ortačka grupa spremna za preuzimanje smrdi li smrdi
Prijatelju, ne radi se o dugovima nego o tipicnom mafijaskom reketarenju sa ciljem da se kompanija unisti \"sjecanjem\" na dugove od prije rata. Vladu bi demonstracijama i nasiljem trebalo automatski natjerat da ispostuje svoje dugove u koje izmedju ostalog potpadaju i stara devizna stednja i slicni da isplati narodu - kad se vec poteze za stare dugove. Nije Vlada nesposobna sefe, nego je Vlada banditska - oni su itekako sposobni za pljacku, rusenje drzavnog i ustavnog poretka, ekonomski slom i manipulaciju narodom nacionalnim i vjerskim osjecanjima. To bolan treba na vjesala. Da vise na MarinDvoru.
Ja jednu stvar ne razumijem pa ako moze neko da me prosvijetli: Kako je moguce da se potrazivanja drzave prema firmama od vremena skoro prije rata rjesavaju isplacivanjem u kesu a milioni u kesu koje su ljudi imali u bankama pred rat nisu isplaceni vlasnicima. Kako je moguce da jedan subjekt ima vise prava od drugog pravnog subjekta. Shodno ovom finansijskom izvrsenju drzava bi trebala isplatiti svoje gradjane za deviznu stednju koju im je duzna. Ja u ovom vidim samo jednu stvar - a to je da neko silno iz Vlade BIH zeli da upropasti na bilo koji nacin ovu jednu od posljednjih rentabilnih institucija kako bi zaposjeo na celo i vrlo moguce ubrao kvalitetan procenat/proviziju za privatizaciju istog. Energoinvest ima mnogo srece da zaradjuje dosta svjezeg kesa vani pa da moze da isplati jedan klasicni mafijaski reket star 20 godina. Ja od danas ne vjerujem u institucije drzave i bilo koji zakon koji me tereti za bilo sta - vise za mene ne vazi. Zdravo i dovdjenja
vlada ove države je kao što je svima poznato nesposobna a ovo što se dešava sa energoinvestom je političko prepucavanje nažalost preko leđa uposlenika... odgovornost je i na menadžmentu koji je davno mogao vratiti dug a sindikat je smijesan i pod kontrolom menadžmenta... sindikalci što se ne borite za nas unutar firme??? očigledno se javljate samo kad vam direktori narede i nije vas stid pominjati borce koje je ste davno izdali ali treba ovoj vladi svakako yebat mamu a sindikatu poslije toga
Zar nie postignut kompromisni dogovor prije nekoliko dana?