"Delta-Zekstra"
0

Nalog za uplatu 3.000.000 eura za "Bosku"

SRNA
Konzorcijum "Delta-Zekstra" iz Beograda dao je nalog za uplatu kuporodajne cijene u iznosu od 3.000.000 eura za državni kapital u Robnoj kući "Boska", saznaje Srna iz izvora bliskog Vladi RS.

Očekuje se da će taj iznos sutra biti na računu nadležne banke.

U Vladi RS u četvrtak, 21. maja, potpisan je aneks Ugovora o prodaji akcija u Robnoj kući "Boska"  kojim je predviđeno da kupac konzorcijum "Delta-Zekstra"  iz Beograda u roku od sedam radnih dana od dana potpisivanja aneksa  izvrši svoje obaveze.

Te obaveze  podrazumijevaju otvaranje odgovarajućeg vlasničkog računa hartija od vrijednosti i uplatu prodajne cijene koja iznosi 3.000.000 eura.

Aneksom je predviđeno da Vlada RS pruži svu pravnu i drugu pomoć i preko svojih nadležnih institucija učestvuje u postupcima zakonitog rješavanja međusobnih odnosa sa suvlasnicima poslovnih prostora u "Boski".

Ugovor je u ime Vlade RS potpisao  ministar trgovine i turizma Predrag Gluhaković a u ime konzorcijuma "Delta-Zekstra" Dragan Đurić.

Kupac je dužan da o provedenim radnjama bez odgađanja obavijesti prodavca i o tome dostaviti odgovarajući dokaz odnosno potvrde.