Sarajevska berza
0

Najuspješnijim brokerskim kućama dodijeljena priznanja

Piše: N. Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com)
Sarajevska berza vrijednosnih papira je danas u Colloseum klubu organizirala tradicionalnu dodjelu priznanja najuspješnijim brokerskim kućama u 2011. godini.

Kako je za Sarajevo-x.com kazao Zlatan Dedić, direktor Sarajevske berze, ovo je jedan vid potvrde najuspješnijim brokerskim kućama, ali i stimulacija onim koje nisu bile uspješne, da u ovoj godini budu bolje.

"Iako je protekla godina bila izuzetno teška, Sarajevska berza je napravila znatne pomake, koji se posebno ogledaju u povećanju rezultata trgovanja u odnosu na 2010. godinu", naglasio je Dedić.

Priznanja su dodijeljena u četiri kategorije, pa je tako u kategoriji Ukupni ostvareni promet Zlatnu plaketu dobilo društvo See Investment Solutions, srebrena plaketa je pripala društvu Raiffeisen Bank, a bronzana VGT Brokeru.

U kategoriji Ostvareni promet u trgovanju dionicama prvo mjesto je zauzela Raiffeisen Bank, drugo VGT Broker, a treće See Investment Solutions.

U Ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama najbolja je bila Raiffeisen Bank, srebrenu plaktu je dobila kuća AW Broker, a bronzanu Eurohaus.

Ostvareni broj transakcija u 2011. godini, četvrta je kategorija u kojoj je zlatna plaketa dodijeljena društvu „Raiffeisen Bank“ d.d. BiH za zaključenih 5.424 transakcije, srebrna plaketa društvu „General Broker“ d.o.o. Sarajevo za ostvarenih 4.209 transakcija i bronzana plaketa društvu „Eurohaus“ d.o.o. Sarajevo za ostvarenih 3.690 transakcija.