Idemo na OLX
74

Najpopularnija kupoprodajna platforma u BiH ima novi izgled

Olx.ba ima novi izgled
Olx.ba ima novi izgled
Najpopularnija kupoprodajna platforma u Bosni i Hercegovini OLX.ba je u februaru 2023. godine dobila novi, moderniji i funkcionalniji izgled.

Prepoznatljivi globalni brend OLX je jedna od najbrže rastućih svjetskih mreža platformi za trgovanje, koja posluje u više od 30 zemalja širom svijeta. OLX spaja korisnike koji kupuju, prodaju ili žele razmijeniti proizvode i usluge omogućivši jednostavan i lak način objave oglasa putem mobilne aplikacije ili web stranice.

Od samog početka platforme OLX.ba, 31. marta 2009. godine, zajednica je dobila novo sredstvo za zbližavanje prodavača i kupaca. Veliki broj internet korisnika u BiH prepoznao je tada prednosti i koristi online trgovine. Osim stalnih unapređenja najposjećenijih kategorija (Vozila i Nekretnine) OLX.ba tim nastavlja razvijati i nove sadržaje. Kao rezultat rasta same platforme, koja čini preko 3 miliona registrovanih korisnika, novi brending ima za cilj prikazati svaki proizvod ili uslugu kao jedinstvenu, potpuno novu i posebnu cjelinu.

Novi izgled i slogan

Novi vizuelni identitet se nije odrazio samo u promjeni logotipa već i u čitavom prikazu platforme i komunikacije sa korisnicima.

Nove funkcionalnosti

Olx.ba ima novi izgled
Olx.ba ima novi izgled

Početak 2023. godine je bio posvećen objavi nove verzije platforme. Akcenat je usmjeren na unaprijeđenje kompletnog korisničkog iskustva kao i novim tehničkim rješenjima koja će osigurati stabilan rad stranice ali i brojne nove funkcionalnosti.

Noviteti u funkcionalnostima platforme obuhvataju različite teme

Avatari - OLX korisnici mogu kreirati vlastite avatare i koristiti na profilu te ih podijeliti sa drugim korisnicima.

Unaprijeđena pretraga - U par klikova pronađite željeni oglas.

Uređivanje fotografija - Sa novom opcijom editora osvježite izgled fotografija prije same objave oglasa.

Nova verzija mobilne aplikacije - Najnovija verzija OLX aplikacije sa boljim vizuelnim prikazom i poboljšanim korisničkim iskustvom.

Oznaka dostupnosti oglasa - Ukoliko želite izvršiti kupovinu u što kraćem vremenskom periodu pretražujte oglase sa oznakom "Dostupno odmah".

Sakrij oglas - Korisnicima je omogućeno da privremeno uklone svoj oglas sa profila i pretrage. Opcija može biti korisna u situacijama kada je proizvod rezervisan, trenutno nije dostupan ili istog nemate na stanju.

OLX.ba u brojkama

Iz godine u godinu OLX.ba ostvaruje kontinuirani rast, a u nastavku je i nekoliko bitnih parametara:

  • Mjesečno novih registrovanih korisnika - 27 hiljada
  • Ukupno registrovanih korisnika - 3.379.056
  • Mjesečno pregleda stranica - preko 520 miliona (uključujući i aplikacije)
  • Aktivnih artikala - više od 4,5 miliona
  • Ukupno do sada objavljenih artikala - više od 51 miliona
  • Broj preuzimanja aplikacija - Android više od 2 miliona, iOS 13 hiljada
  • Mjesečno novih artikala - više od 460 hiljada
  • Mjesečno posjeta korisnika - više od 24 miliona sesija

OLX.ba planira nastaviti spajati korisnike, nagrađivati ih kvalitetnim sadržajima i brojnim novitetima s ciljem što uspješnije kupoprodaje.

Ukoliko već niste korisnik vodeće lokalne kupoprodajne platforme, pridružite se OLX zajednici i preuzmite besplatne mobilne aplikacije sa Google Play Storea i App Store-a ili putem web stranice www.olx.ba.