Slovenci i Hrvati plaćaju najskuplje
0
Najjeftinije gorivo u BiH od svih zemalja bivše Jugoslavije
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato su plate u BiH ubjedljivo najjadnije od svih bivših YU republika.
Kakva smijurija. Pa zašto ne uradite istraživanje o primanjima i platežnim sposobnostima stanovnika država ex YU??? Vidjeli bi da daleko najniža primanja i najlošiji životni standard imaju građani BiH. Da ne govorimo o pola miliona nezaposlenih, tj. ljudi koji nemaju nikakva primanja. Poredite cijenu goriva kod nas i u Sloveniji, a ne poredite plate Slovenaca i Bosanaca. Za Bosanca i Hercegovca je cijena goriva i od 1 KM preskupo.
Pa ne mozes onda napisati da je najjeftinije, jer nije. Janez sa platom od 1500 eura natoci cca. 1000 litara benzina, a bosnjo sa 400 eura plate natoci 300 litara. Da su napisali da je najniza cijena kod nas, pa ajd. Ali niska cijena i jeftino su skroz dva razlicita pojma
pa jeste ali zato Bosna ima najmanji gdp po stanovniku od svih zemalja ex yu, manje i od Makedonije, jedino od Kosova ima vise ako je Kosova drzava! :)
Clanak samo iznosni podatke o cijeni goriva u regiji. Cijena goriva se ne postavlja po plateznoj moci nazalost. A usput se treba zahvaliti Amerikancima koji manje koriste automobile za porast cijene nafte.
Yebo SaX i SRNA-u, cijene goriva pratite ovdje: http://www.fuel-prices-europe.info/
Kako nas ovi politizovani tvorci ovog clanka (SRNA) pripremaju za novi val poskupljenja, kao u regiji imamo najnize cijene goriva, ta ista cijena je prevelika za kvalitet goriva koji se nama dostavlja, a trebalo bi uporedi pored cijena goriva i cijene zivotnih namirnica, a potom i plate, pa da jednom shvate da se nigdje ko u BiH ne vrsi pljacka naroda.
a dali znate koliko iznosi penzija za jednu žensku osobu u Crnoj Gori... osoba srednje stručne spreme radila u VRTIĆU...penzija iznosi 450 EURA :-) a koliko u našem VILAJETU?? mi smo najcrnji da crnje nemože postojati.
Ocajnim, izrabljenim, prevarenim, povoljno prodajem niskooktanski benzin za potpalu...
ste drzavu kosovo ipak je ono neovisna drzava od bg pasaluka XD i evo vidimo vojvodina ce da mu se pridruzi