Sindikat tvornice "Soko"
0

"Nadali smo se da je došao kraj lopovluku, kriminalu i bahatosti"

FENA
U povodu oslobađajuće presude u slučaju mostarske tvornice "Soko", koju je jučer donio Kantonalni sud u Mostaru, saopćenjem za javnost oglasio se sindikat "Sokola".

"Godinama smo radili i stvarali da bi nastao privredni gigant 'Soko'. Zatim dolazi privilegirana gospoda pa te naše hale privatizira za male pare, a onda ih prodaje državi po višestriko većim cijenama, a da istodobno nisu ispunili nijednu obavezu prema radnicima", tvrdi se u saopćenju.

"Podizanjem optužnice ponadali smo se da je došao kraj lopovluku, kriminalu i bahatosti u slučaju 'Sokola', ali jučer stiže nevjerojatna vijest sa suda - oslobađajuća presuda. Za nas koji još radimo u 'Sokolu', ali bez ikakvih radničkih prava, to je najcrnji i najteži dan od nastanka 'Sokola' prije 60 godina. Poruka sa suda odabranoj gospodi glasi: 'Samo nastavite i dalje s kriminalom. Ako vas tuže, tu smo mi da vas oslobodimo'."

" Zbog svega ovoga tražimo od tužiteljstva da zaštitu naših radničkih prava zatraži na višem sudu", stoji u saopćenju za javnost Sindikata mostarske firme "Soko".