Podrška mladim nadama
264

Mtel dodijelio stipendije 14. generaciji studenata: Budući lideri telekomunikacija kao dio porodice

Mtel stipendije
Mtel stipendije
Već tradicionalno, kompanija Mtel početkom godine dodjeljuje stipendije studentima elektrotehnike i informacionih tehnologija. Ove godine, ukupno 12 studenata dobilo je podršku Mtel-a do kraja prvog ciklusa studija.

M:stipendisti 14. generacije su Mihajlo Đukić, Zorana Jovičić, Nikolina Jokić, Stefan Bijak, Milanka Mandić, svi sa Elektrotehničkog fakulteta u Banjoj Luci, te Nikolina Šarac, Milica Rundić, Nataša Elez, Nevena Vujić, Jovana Samardžić, Dejana Pjević i Svetlana Parlić, sa Elektrotehničkog fakulteta Istočno Sarajevo.

Stipendije, kao i poklone u vidu pametnih satova, studentima je uručio Milan Aleksijević, izvršni direktor za tehniku kompanije Mtel i poželio im dobrodošlicu u Mtel porodicu.

Mtel stipendije
Mtel stipendije

"Budući da su sada deo naše porodice, želeli bismo da nam dozvole da im pomognemo u njihovom daljem rastu i razvoju da postanu budući lideri u oblasti telekomunikacija isto kao što je m:tel lider u telekomunikacijama na ovom tržištu. Svojim stipendistima nudimo i mogućnost da u kompaniji obave vrednu praksu, upoznaju se sa telekomunikacionim uslugama najnovije generacije, kao i najmodernijim tehnologijama. Uz to, nudimo im pomoć i mentorstvo naših stručnjaka, te na kraju i mogućnost zaposlenja u kompaniji", rekao je Aleksijević.

Konkursom koji je kompanija Mtel otvorila u novembru 2023. godine, zvanično je započeo 14. izbor najboljih studenata elektrotehnike i informacionih tehnologija u BiH, koji će ponijeti titulu M:stipendiste. Pravo da se prijave na konkurs imali su studenti elektrotehničkih fakulteta u Banjoj Luci, Istočnom Sarajevu, Tuzli, kao i studenti Prirodno-matematičkog fakulteta u Banjoj Luci.

Mtel stipendije
Mtel stipendije

Pored novčanog dijela stipendije u iznosu od 300 KM, odnosno 400 KM, u zavisnosti od smjera na kojem studiraju, do kraja prvog ciklusa studija, izabrani studenti dobijaju i mogućnost obavljanja stručne prakse, mogućnost plaćenog smještaja za studente iz drugih gradova tokom obavljanja prakse, kao i mogućnost zaposlenja u kompaniji po završetku fakulteta.

Novoizabrani stipendisti Mihajlo Đukić, student četvrte godine ETF-a Banja Luka, smjer telekomunikacije i Svetlana Parlić, student treće godine ETF-a Istočno Sarajevo, smjer automatika i elektronika izrazili su zahvalnost što su kroz program M:stipendija postali dio kompanije Mtel, uvjereni da će ovo biti odskočna daska na njihovim profesionalnom putu.

Program m:stipendija predstavlja poseban vid saradnje između fakulteta i ove kompanije, a omogućuje aktivnu povezanost sistema obrazovanja i poslovnog sektora, kao zalog za razvoj što kvalitetnijeg budućeg kadra.