biznis
1

Meggle "Najkompanija", a Jadranka Penava "Najmenadžer" u BiH

Meggle BiH je "Najkompanija" godine u mliječnoj industriji, a Jadranka Penava, direktorica Meggle BiH "Najmenadžer", prema odluci Agencije za izbor najmenadžera BiH, Jugoistočne i srednje Europe.

Domaćoj mliječnoj industriji Meggle BiH su dodijeljena ova dva međunarodno verifikovana priznanja zbog uspješnog rada i poslovanja, izvanrednog vođenja kompanije, širenja poslovanja u regiji, te izvanrednom kvalitetu rada.

Za ovakve rezultate zaslužan je stručni i sposobni menadžment Meggle BiH ali i svaki uposlenik koji svojim predanim radom doprinosi zajedničkom rezultatu. "Ponosna sam na naše ljudske potencijale. Sa pravim timom rezultat nikada ne izostaje, i zbog toga zahvaljujem svim mojim kolegama iz Meggle BiH", ističe Penava.

"Ova priznanja su rezultat našeg rada i posvećenosti. Samo u ovoj godini smo investirali 11 miliona KM za proširenje proizvodnih kapaciteta. Zapošljavamo preko 200 uposlenika, a kraj godine ćemo završiti sa oko 45 miliona litara mlijeka iz domaćeg otkupa. Što znači da u našu mljekaru u Bihaću svakodnevno uđe oko 125 tona sirovine , sa domaćih pašnjaka", dodaje Penava.

Nezavisna agencija za izbor i promociju menadžera je jedini globalni i nezavisni autoritet na području regije Jugoistočne i srednje Europe, koja ovu nagradu dodjeljuje trideset treći put, a spada među pet najrespektabilnijih nagrada u svijetu. Nagrada "Najmenadžer BiH" i "Nakompanija" u branši Jadranki Penava bit će uručena 08. decembra/prosinca u Banja Luci.

Nagrada za "Najmenadžera BiH" je čak dva puta dodijeljena i CEO-u Jugoistočne Europe za Meggle, Marjanu Vučku ( 2004. i 2007.).

Toni Meggle, vlasnik i predsjednik kompanije Meggle AG Njemačka je također dobitnik ove nagrade u 2012. godini, u kategoriji "Nagrada za životno djelo", za stvaranje vrhunskog brenda Meggle.

Podsjetimo i to da je Meggle BiH najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brand, prema istraživanju agencije Ipsos, a koje je provedeno među bh. građanima. U spomenutom istraživanju
za ime Meggle ispitanici najčešće vežu: kvalitet, sigurnost, pouzdanost, mlijeko, domaći proizvod, okus.