biznis
0

Medenjaci LOVE Kent na tržištu BiH

Klix.ba
Bosanskohercegovačka kompanija AS d.o.o. plasirala je na tržište novi brend - Medenjaci LOVE Kent.

Medenjaci LOVE su u prodaji i to u dvije gramaže, 150 i 275 grama, i tri okusa: šljiva, marelica i višnja. Receptura i razvoj proizvoda djelo je domaćih tehnologa.

"Nakon što smo razvili početnu ideju o nastanku brenda i dobili proizvod, naši kupci u Hrvatskoj, Kosovu, SAD-u i Saudijskoj Arabiji su odmah pozitivno reagirali tražeći Kent medenjake. Za relativno kratko vrijeme uspjeli smo proizvesti potpuno nov i, rekao bih, inovativan proizvod. Nećemo stati na ovome, jer ubrzo slijede LOVE medenjaci u novim gramažama i sa recepturama bosanskih džemova, bestilja i pekmeza od našeg autohtonog voća. Imamo proizvod sa kojim se nećemo postidjeti nigdje u svijetu", riječi su Ševala Delića, tehnologa u AS d.o.o.

Vrsta materijala i kvalitet vrećice LOVE medenjaka stavlja ovaj brend u povoljnu početnu poziciju u odnosu na konkurenciju, sa rješenjima za ambalažu kakvu do sada ova vrsta proizvoda nije imala.

Posebna priča je dizajn brenda LOVE, koji odiše emocijom, sasvim sigurno poziva na "prvu kupovinu" i razlikuje se od svih dosadašnjih pakovanja medenjaka. Dizajn brenda povjeren je sarajevskoj agenciji Pakeraj i kreativnoj direktorici Jeleni Simić.

AS group sa brendom LOVE, ali i sa proizvodima kompanija Vispak i Oaza, koje posluju u okviru AS group, postaje jedna od vodećih bosanskohercegovačkih grupacija u inovativnosti i razvoju kvalitetnih domaćih proizvoda prehrambene industrije.

Lansiranje brenda LOVE na tržište pratit će sveobuhvatna marketinška kampanja, kao i akcije unapređenja prodaje pod sloganom "Ljubav u mome srcu".