biznis
42

Maria Anargyrou-Nikolić nova direktorica Coca-Cole HBC B-H Sarajevo

Klix.ba
Položaj generalne direktorice Coca-Cole HBC B-H Sarajevo početkom augusta zvanično je preuzela Maria Anargyrou-Nikolić. Na novo radno mjesto, na kojem će biti zadužena za Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, Maria Anargyrou-Nikolić dolazi s dužnosti direktorice Odjela za komercijalne poslove za Srbiju i Crnu Goru.
"Vrlo sam ponosna što sam dobila priliku da budem na čelu Coca-Cole HBC B-H Sarajevo i da radim s njenim sjajnim timom zaposlenika. Bosna i Hercegovina je razvijeno, zahtjevno i izazovno tržište, ali sam sigurna da ćemo, kao i do sada, na njemu uspješno poslovati i nastaviti biti važan dio bosanskohercegovačkog društva i privrede", izjavila je Maria Anargyrou-Nikolić povodom preuzimanja čelnog mjesta u Coca-Coli HBC B-H Sarajevo.

Maria Anargyrou-Nikolić ima bogato iskustvo rada u industriji robe široke potrošnje, a u Coca-Colu HBC Srbija i Crna Gora došla je 2010. godine, iz kompanije Nestle Ice Cream, Greece&Balkans, s položaja područnog menadžera za marketing. Nakon što je tri godine vodila Odjel za marketing, 2013. godine imenovana je za direktoricu Odjela za komercijalne poslove u Srbiji i Crnoj Gori. Za vrijeme njenog mandata na tom radnom mjestu ostvaren je rast bruto prihoda, rast u svim kategorijama proizvoda a Coca-Cola je učvrstila vodeću poziciju na srpskom i crnogorskom tržištu.

Dobitnica je nagrade “Poslovna žena godine”, koju joj je 2012. godine dodijelio Klub ekonomskih novinara Srbije za inovativnost u marketingu. Izuzetno je društveno angažovana i posvećena realizaciji društveno odgovornih kampanja, projekata i inicijativa ali i pitanjima klimatskih promjena i očuvanja prirodnih bogatstava. Maria Anargyrou-Nikolić diplomirala je ekonomiju na Univerzitetu Piraeus u Grčkoj te završila MBA na atinskom Laboratoriju poslovne administracije.