Jedna Diva misli na nas...
0

Kutak za divne, inspirativne, atraktivne i veličanstvene dive

Sponzorirani članak
Zahvaljujući dobroj promotivnoj kampanji, svi u BiH su već vrlo dobro upoznati sa činjenicom da je Fabrika duhana Sarajevo lansirala novu cigaretu - cigaretu namijenjenu ženi te je promovirala na način koji slavi savremene uspješne žene, Dive Bosne i Hercegovine.
U vremenu kada nas mediji guše raznim neprimjerenim sadržajem, nemoguće je ne zapitati se gdje su naše istinske ljudske vrijednosti? Gdje su naše vrijedne majke, uspješne književnice, bh. glumice poznate širom svijeta, profesorice, prodavačice i mnoge druge divne, inspirativne, vrijedne pažnje i ambiciozne dame? Pitamo se, šta nas može pokrenuti i nadahnuti da učinimo nešto vrijedno za sebe, za druge..?

I zašto onda ne pozdraviti dobru namjeru kojom ova kompanija u sklopu ukupne kampanje, afirmiše povratak na puteve stvarnih vrijednosti?

"U razvoju pomenute kampanje, marketinški tim Fabrike duhana Sarajevo se vodio željom da napravi upečatljivu i jedinstvenu kampanju uz maksimalan otklon od 'klasičnih načina oglašavanja i komunikacija'. Klasični mediji su korišteni za neklasičan način komunikacije", izjavila je za portal Sarajevo-x.com dama koja je vodila koncept razvoja, kako same cigarete, tako i njene ukupne komunikacije i plasiranja na tržište, Džejna Bajramović, izvršna direktorica za marketing i članica Uprave Fabrike Duhana Sarajevo.

"Dugo smo razmišljali i radili na ukupnom projektu. Dane i noći smo proveli u stremljenju da učinimo nešto posebno za naše savremenice, da im odamo priznanje za njihov uspjeh, obrazovanje, za njihovu veličanstvenost. Paralelno nas je vodila i želja da istovremeno nadahnemo mlade djevojke, da si postave više, zaboravljene i zapostavljene standarde i da učine sve da postanu dive svog vremena i ovog prostora, jer svaka od njih to može", entuzijastično nastavlja Džejna.

"Cilj je nadahnuti..."

Koje su to Dive bile inspiracija kreativnom timu FDS? Njihove majke, učiteljice..? Džejna nije otkrila ime žene ili žena koje su nju inspirisale, ali su ona i njen tim odabrali veličanstvenu paletu bosanskohercegovačkih diva, koje definitivno postavljaju standarde bosanskohercegovačke žene i dive – za danas, sutra, za budućnost.

Samo neke od njih su Jasna Bajraktarević, Fahira Čengić, Amra Zulfikarpašić, Emina Ganić, Tanja Fajon, Zilka Spahić Šiljak, Elma Pašić, Nada Dalipagić te mnoge druge.

"Sigurna sam da u našoj državi ima mnogo krasnih i perspektivnih mladih ljudi kojima je potrebno samo malo nadahnuće, poticaj, zvijezda vodilja... pa smo evo i kroz marketinško djelovanje 'moralne promotivne kampanje' iskoristili poziciju značajnog i jakog privrednog subjekta, da i u tom kontekstu damo svoj doprinos!

Mi vjerujemo u iskonsku dobrotu naših građana, evo dajemo dobar primjer pravog puta/načina te vjerujemo da ćemo prevladati loše trendove koji su nas preplavili, za ljubav bolje budućnosti.

FDS ide ukorak s vremenom, pazeći pri tome da ne zaboravi na stvarne potrebe naših potrošača, te da je uz to uvijek na tračnicama istinskih ljudskih vrijednosti", objasnila nam je FDS Diva, Džejna Bajramović.