Komentari (42)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dođite kod nas, nećete imati za kifle a ne za kuće 🤣
Ebo vas Britanci, analiziraj nase trziste
Nije samo kod engleza i u Luksemburg je isto stanje. Dvosoban stan kirija je preko dvije hiljade sa dadzbinama.
UK ima gotovo 68M stanovnika. U 2022. godini bilo je 852 000 ljudi koji prvi puta kupuju kucu, sto je odprilike 0,01 posto od ukupnog stanovnistva. Znaci vecina od 0,01% ukupnog stanovnistva. Precizan % je malko veci ali ne puno.
Nisi zareza pomjerio, ti je malko više od 1%.
welcome to the club
znateli da su plate i standard jos manji u SRB iMakedoniji. to me bas zacudilo. ipak stalno nesto prave.fabrike.kinezi. autoputevi. boze sacuvaj ovih zemalja.
Tužna vijest😥
A jadni, bas mi ih zao…smrc
A za nas je kao sića 🙃😁
Jedna zanimljivost: 1878. godine prije dolaska AU, u Bosni nije postojao termin kirija tj. renta na stambeni prostor. Svako, ama bas svako, od najveće fukare do bogataša je imao svoju kuću, malu ili veliku ali svoju. Uopšte nije postojali termini kao hipoteka, renta, kredit,...bankarski sektor skoro da nije ni postojao. Kao što je rekao otac Pfaner iz samostana Marija Zvijezda, .....zemlja je bila uspavana i blago alkoholizirana.
Nemogu kupiti, ali mogu naslijediti, ionako roditelji nemaju puno djece, natalitet donji tako da prostor za stanovanje se popunjava prirodnim putem!
Skontali Britanci, lijepa babovina😂😂😂
Balon ce puknut kad se prestane kupovat, samim tim ce i cijene ici dole, neki su krenuli sve pare davati na nekretnine u strahu da im pare ne propadnu i zato je trziste poludilo
U Londonu i okolici je skoro pa nemoguce sa normalnim primanjima renta za jednosoban stan jedna prosjecna plata nemože da pokrije plus režije imam neke prijatelje tamo a i bio sam pa znam dosta .Ostali gradovi su jeftiniji kao svugdje
zato su Trotteri zivjeli u opstinskom stanu.u Peckamu ali zato su se druzili i uz pice u pabu niko se nije osjecao bezveze. Serija puno kaze o Englrsskoj.
Nigdje na svijetu nema kao kod nas da vlada daje novac mladima kao pomoc da kupe stan.
ali zato ce radit do 70 te i nece imati nista..osim dvije sedmice da se izive na ibizi . divni zapad..
Tako je I u SAD , jbga tamo sam