LIDER NA TRŽIŠTU
246

Konica Minolta obilježila 150. godišnjicu otvaranjem salona u Sarajevu i predstavljanjem tehnoloških inovacija

Otvorenje Konica Minolta salona u Sarajevu (Foto: I. L./Klix.ba)
Otvorenje Konica Minolta salona u Sarajevu (Foto: I. L./Klix.ba)
Konica Minolta, globalni lider s 150 godina poslovanja, obilježila je ovaj značajan jubilej otvaranjem salona u Sarajevu i predstavljanjem najnovijih inovacija u industriji digitalne štampe, video i rješenja upravljanja dokumentima.

Ovaj događaj je partnerima i javnosti pružio jedinstvenu priliku da istraže inovativne digitalne procese i učestvuju u prezentaciji najnovijih tehnoloških inovacija kompanije Konica Minolta. Izložbeni salon svečano su otvorili Nj. E. Kinefuchi Massami, ambasador Japana u BiH i Branka Domazet, direktorica kompanije Konica Minolta Adria.

"Konica Minolta ima veoma važnu ulogu u modernizaciji Japana svih ovih 150 godina. Izuzetno mi je drago da ovako uspješna japanska kompanija ima istu ulogu i u Bosni i Hercegovini", istakao je ambassador Massami.

Ambassador Massami, Branka Domazet i Mirza Merzić (Foto: I. L./Klix.ba)
Ambassador Massami, Branka Domazet i Mirza Merzić (Foto: I. L./Klix.ba)

"Naš jubilej, 150 godina poslovanja Konica Minolte, potvrda je naše posvećenosti inovacijama, izvrsnosti i održivom poslovanju. Na tržište digitalne štampe ušli smo još 2004. godine, i od tada postavljamo standarde", naglasio je Mirza Merzić, direktor kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH.

U fokusu događaja je bilo predstavljanje AccurioPress C12000 serije, inovacije Konica Minolte, koja postavlja novi standard u području digitalne štampe.

"Ovaj uređaj, brži za 20 posto od bilo kojeg drugog rješenja kompanije Konica Minolta baziranog na toneru, osigurava korisnicima brzinu štampe od 120 stranica A4 formata u minuti. S jednostavnim rukovanjem i mogućnostima zapošljavanja operatera bez posebnih vještina, AccurioPress C12000 poboljšava operativnu efikasnost, smanjuje troškove i osigurava brz povrat investicije", naglasio je Edin Smajović, servisni menadžer.

Otvorenje Konica Minolta salona u Sarajevu (Foto: I. L./Klix.ba)
Otvorenje Konica Minolta salona u Sarajevu (Foto: I. L./Klix.ba)

Posebnu pažnju su privukle inovacije u polju videonadzora, MOBOTIX videorješenja te M-Files DMS sistem upravljanja dokumentima koja su predstavljena ovom prilikom.

"MOBOTIX videorješenja su vrhunska tehnologija i mnogo više od klasičnog video nadzora, jer pružaju mogućnosti poput analize lica, detekcije pokreta, i povezivanja s drugim poslovnim sistemima. Ne samo da osiguravaju sigurnost prostora, već i doprinose optimizaciji operativnih procesa. M-Files DMS sistem je naše napredno rješenje za upravljanje dokumentima, prilagodljivo je specifičnim potrebama korisnika. Sa sigurnošću i jednostavnošću, omogućava optimizaciju poslovnih procesa i poboljšava produktivnost organizacija", naglasili su stručnjaci Konica Minolte.

Ova manifestacija predstavlja ključan trenutak za kompaniju i predstavlja razvoj poslovanja i nove mogućnosti koje do sada nisu bile dostupne. Sa ekspertizom u obradi podataka, Konica Minolta podržava svoje klijente na putu prema digitalnoj zrelosti, pružajući vrhunska digitalna rješenja i podršku.

Direktor kompanije Mirza Merzić i ambasador Massami (Foto: I. L./Klix.ba)
Direktor kompanije Mirza Merzić i ambasador Massami (Foto: I. L./Klix.ba)

"Naše opredjeljenje da svojim radom i inovacijama doprinosimo održivom rastu naše kompanije, naših partnera i bosanskohercegovačkog društva, ostaje vodilja našeg poslovanja. A 150 godina je tek početak", zaključio je Mirza Merzić, direktor kompanije Konica Minolta poslovna rješenja BH.

Konica Minolta poslovna rješenja BH dio je globalnog lidera Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, podružnice u vlasništvu japanske kompanije Konica Minolta Inc. S centralnim uredom u Sarajevu i snažnom partnerskom mrežom, kompanija 17 godina u Bosnu i Hrecegovinu donosi najnoviju tehnologiju i software i pruža vrhunska rješenja digitalne ere.

Konica Minolta cloud, IT, vođeno štampanje te videorješenja, podržavaju pametno-povezano radno okruženje. Stručnost Konica Minolte u obradi podataka omogućuje njenim klijentima da redefiniraju radno mjesto i dosegnu novi nivo digitalne zrelosti. IDC MarketScape ističe Konica Minoltu kao globalnog lidera u transformaciji (2020).

Uz Konica Minoltu, koraci u digitalnu budućnost su koraci ka uspjehu.