FlyBosnia
134

Kapetan Amir Baralić: Probni let bio je emotivan, raduju se od Srbije do Sarajeva

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Kapetan Amir Baralić koji je letjelicom Airbus A319 nove bh. aviokompanije FlyBosnia jutros stigao u Sarajevo kaže da je let bio veoma emotivan.

"Lijepo je vrijeme i u Sarajevu i u Sofiji. Prvi let je prošao dosta emotivno, jer su nas svi pozdravili i svi se raduju, od Srbije preko Banja Luke do Sarajeva", rekao je Baralić.

Rekao je kako aviokompanija FlyBosnia trenutno ima 20 stjuardesa i stjuarda te osam pilota.

"To je samo za početak. Naše ambicije i planovi su daleko ispred i iznad tih brojeva. Mi radimo na tome da vratimo što više naših kadrova koji su otišli", rekao je Baralić.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Letjelica Airbus A319 nove bh. aviokompanije FlyBosnia nakon probnog leta u Bugarskoj danas je sletjela na Međunarodni aerodrom Sarajevo, odakle bi trebala obavljati letove prije svega za Rijad, a kasnije se planiraju letovi i za brojne evropske gradove.

Osnivači FlyBosnie su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji. Saudijski konglomerat opisao je FlyBosniu kao novu, mladu i dinamičnu aviokompaniju koja će težiti ka tome da osigura putnicima uzbudljive i sigurne letove s najvišim standardom usluga.