Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Investiranje - NAPRIJED ! Razvoj - NAPRIJED !
Ko i zašto mi dodjeli negativnu ocjenu ? ISLAMSKO BANKARSTVO - jel sve OK sa ovim..... ISLAM-BANKA BANKA-POSUĐIVANJE NOVCA BANKA-RADNO MJESTO BANKARA RADNO MJESTO-PLATA ISLAM-BANKA-PLATA ZA ZAPOSLENE U ISLAMSKOJ BANCI A još daju i naknadu za čuvanje novca u istoj - štednju...... IZVOR PRIHODA BANKE - NAKNADA ZA POSUĐIVANJE TROŠKOVI BANKE - PLATE, ZAKUP, NAKNADE ZA ŠTEDNJU Islam je u svemu tome višak - ali zato etički standardi takvih banaka nisu višak (ako etički standardi postoje - jer ako postoje neplaćeni dugovi - i standardi su upitni).... Umjesto da kažu Hvala, evo ti za to 5.000.000 Eura, nećemo to više raditi, oni meni još i negativno ocjenjuju komentar...... Stvarno čudno ????? Sumnjao sam da će ovako ikada biti !!!!!!!!!!!!
Zanima me da li je medju ovih 153 projekta i 16 voznih traka do sarajevskog aerodroma koje je u predizbornij kampanji obecao RADONCIC.
KAd već spominjete nešto na temu Bankarstva - Otkud Islam u pojmu Bankarstvo - Ako je Bankarstvo pojam koji označava Posuđivanje novca za određenu naknadu (profitna marza) i čuvanje novca klijenata (za koji klijentima plaćamo naknadu - još čuvaju novac još ti i plate naknadu za to???) - a posuđivanje novca te traženje uvećanog iznosa po bilo kojem osnovu je aktivnost zabranjena ISlamom - Kur\"anom ? Iz koje glave je izašla ideja o tome da napravi kovanicu Islamsko Bankarstvo.... Što nisu to nazvali etičkim bankarstvom, ili nešto drugo kad već hoće da se bave banklarstvom ? Šta će biti kada se Bog očituje po tom osnovu na planeti Zemlji ? Usput Vjeruje li iko više u Boga i bojite li se uopšte Boga ?
molim redakciju da u arhivi pronađe prošlogodišnji članak o ztvaranju ovog foruma. Isto je bilo najavljeno milijardu investicija:) Je li nekomožda upratio da li je i jdna KM investirana od prošle godine kao rezultat ovog minderskog palamudenja?
Kakvi su ovo prevaranti zali boze sto se kriju iza imena Islamska Banka pa to pojma nema o islamu a kamo li o islamskom bankarstvu uzas kako se boje kad neko zna vise od njih odmah ga ignosrisu i zaobilaze sramota za Sarajevo.
@Elhamdulillah 1. najbolje bi bilo kada bi se narudu davale pare bez ikakave obaveze za vracanje. Sto je najgore, poznavajuci mentalitet naseg naroda, i to bio problem. 2. Nije profitna stopa nego profitna marza. Po kojoj logici mislis da banka bude financijski odrziva sa manjom marzom. Nestala bi u rkou godine dana i onda se vracaj nazad na \"lihvare\". Neise, da se sada ne prepiremo, preporucujem da malo procitas temelje islamskog bankarstva, njegov razvoj i trenutno stanje, a onda da dajes komentare. Mahsuz Selam
Ja g.o.v.a.n.a. i biZnisa!
@Elhamdulillah Potpisujem
Tranše za mafijaše. Nove donacije, nova uhljebljenja.