Sarajevo
180

Počela potpuna rekonstrukcija Bulevara Mimara Sinana na Dobrinji, rok radova pola godine

B. R.
Rekonstrukcija Bulevara Mimara Sinana na Dobrinji (Foto: Vlada KS)
Rekonstrukcija Bulevara Mimara Sinana na Dobrinji (Foto: Vlada KS)
Počela je rekonstrukcija saobraćajnice u ulici Bulevara Mimara Sinana u sarajevskom naselju Dobrinja, i to na dužini od 1,8 kilometara.

Kako su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo, radovi će biti u fazama, a prva faza počinje danas u dužini od 675 metara. S obzirom na obimnost projekta i širinu saobraćajnice, očekivanja su da bude završena za 180 dana.

Vrijednost projekta je skoro pet miliona KM, od čega je Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo osiguralo 4,6 miliona KM, što je utvrđeno okvirnim sporazumom koji je potpisan na tri godine. Obnova ove saobraćajnice je, kako su naveli, od velikog značaja za sigurnost svih učesnika u saobraćaju.

Riječ je o ulici kojom dnevno prođe 14.500 vozila, a vozila javnog prijevoza dnevno prođu oko 500 puta. Završetkom projekta, kako su saopćili iz Vlade Kantona Sarajevo, značajno će se poboljšati kvalitet i udobnost vožnje, jer je saobraćajnica u veoma lošem stanju.

Osim obnovljene saobraćajnice i obnovljenih trotoara, cijelom dužinom bit će izgrađena i biciklistička staza. Kompletna rasvjeta duž saobraćajnice bit će zamijenjena novom LED rasvjetom, saopćili su iz Vlade Kantona Sarajevo.