Priznanje FIPA-e
0

Mercator BH jedan od investitora 2011. godine

Klix.ba
Neven Hadžisulejmanović
Neven Hadžisulejmanović
Mercator BH d.o.o. je dobitnik priznanja Investitor 2011. godine u Bosni i Hercegovini u kategoriji privatizacija/akvizicija. Priznanje je preuzeo direktor kompanije Neven Hadžisulejmanović.

Cilj manifestacije Investitor godine, koju svake godine organizuje Agencija za unapređenje stranih investicija (FIPA), je da se bh. javnosti predstave najznačajniji strani investitori koji su, u prethodnoj godini, uložili značajna sredstva u Bosnu i Hercegovinu, kao i da se ovim, pozitivnim primjerima privuku novi. Mercator BH je dobio priznanje za uspješnju akviziciju domaćeg trgovačkog lanca DP marketi kojom je unaprijedio poslovanje u 61 preuzetoj trgovini i zadržao sve zaposlene.

"I pored ovako teškog stanja u privredi Bosne i Hercegovine, pokazalo se da je strateška odluka Mercatora o akviziciji DP marketa bila ispravna i opravdana investicija. Tako da ćemo i u narednoj godini nastaviti kako sa ulaganjem u razvoj i modernizaciju postojećih objekata, tako i u kvalitet ponude i usluga", rekao je Hadžisulejmanović.

Ovo je treće priznanje koje je Mercator BH dobio za poslovne rezultate ostvarene u prošloj godini. Dobitnik je priznanja 100 najvećih bh. kompanija za prvo mjesto na listi srednjih kompanija u kategoriji ukupno ostvareni prihod u 2011. godini, koje dodjeljuju Poslovne novine, kao i priznanja Najpoželjniji poslodavac.