Investicije
0

Haden: Dionice Bosnalijeka kupujemo transparentno

FENA
Haden S.A. je investicijska grupacija osnovana i pravno utemeljena po važećim zakonskim propisima države Luksemburg. Haden S.A. nije nikakva špekulativna kompanija.

Naš novac je na transparentan način, putem Sarajevske berze (SASE), utrošen na kupovinu dionica kompanije Bosnalijek d.d. Sarajevo, saopćeno je iz luksemburške grupacije.

Haden S.A. se također ograđuje od svih špekulacija o različitim posrednicima i navodnim predstavnicima koji, uime i za račun Hadena, zastupaju njihove interese te navodi da je njihov jedini ovlašteni i zakonom zastupljeni profesionalni posrednik koji u njihovo ime i za njihov račun, izvršava naloge kupovine dionica na SASE brokerska kuća Eurohaus d.o.o. Sarajevo.

Predstavnici Haden S.A. će uskoro posjetiti kompaniju Bosnalijek d.d. Sarajevo te obaviti sastanak s njenom upravom.

Iz Haden S.A. najavljuju i posjetu Vladi FBiH i nadležnom ministarstvu, kao predstavnicima drugog najznačajnijeg vlasnika dionica Bosnalijeka.

Cilj tih kontakata jest transparentno usaglašavanje stavova radi zaštite kako većinskih tako i manjinskih dioničara Bosnalijeka d.d. Sarajevo, navodi se u saopćenju koje potpisuje generalni direktor Pascal Hennuy.