Investiraju 100.000 KM
31

Aerodrom Mostar uskoro u novom ruhu, objavljeno kako će izgledati

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Aerodrom Mostar bi uskoro trebao zablistati u potpuno novom ruhu, a već su započeli radovi na ambicioznom projektu preuređenja zgrade koja bi trebala poprimiti potpuno novi i savremeni izgled interijera i eksterijera, te unaprijediti iskustva putnika.

Direktor mostarskog aerodroma Marko Đuzel za naš portal kaže kako je cilj ovog poduhvata stvoriti suvremeni i privlačan ambijent, s naglaskom na unapređenje iskustva putnika, što će bez sumnje uvelike utjecati i na poboljšanje poslovanja.

"Vanjski radovi su već počeli i cilj je onaj komunistički izgled zamijeniti modernim i ugodnim oku, a unutrašnji radovi će krenuti iza Nove godine. Uz moderniji izgled je najvažnije stvoriti bolji protok putnika, a za opremanje, odnosno uređenje enterijera i eksterijera zgrade ćemo uložiti oko 100 hiljada KM i na projektu rade sve naši domaći ljudi" rekao je Đuzel za Klix.ba.

Ovako će izgledati nova zgrada
Ovako će izgledati nova zgrada

Očekuje se da će obnova interijera i eksterijera zgrade značajno pridonijeti vizualnom dojmu te poboljšati funkcionalnost prostora, što bi se trebalo odraziti na i bolje poslovanje, s obzirom na to se već planiraju uvesti i nove aviolinije, koje će dodatno dati na značaju mostarskog aerodroma.

Jedan od ključnih ciljeva projekta je usklađivanje Aerodroma Mostar s najvišim standardima, čime će se povećati njegova konkurentnost i atraktivnost za putnike. Modernizacija će obuhvatiti prostorne promjene, tehnološka unapređenja i estetske inovacije.

Podsjetimo da je natom putu, početkom decembra Aerodrom Mostar uspješno prošao nadzor međunarodnog udruženja zračnih prijevoznika (IATA) i zadovoljio propisane norme u radu zimske službe čija je osnovna zadaća odleđivanje aviona uslijed loših vremenskih uslova.

Sudeći prema svim ovim aktivnostima, mostarski aerodrom ide prema svijetloj budućnosti, a putnici mogu očekivati savremeni doživljaj već prilikom sljedeće posjete ovoj zračnoj luci.