PROMO
1

Internship program - fall 2021: Prijavi se na Infobip Sarajevo program prakse

Infobip, vodeća regionalna IT kompanija organizira program prakse u Sarajevu kroz svoj Software Engineering Internship Program, planiran krajem ove godine.

Po uzoru na svoj prepoznatljivi Internship program koji postoji već nekoliko godina, Infobip će ovu godinu ispratiti otvarajući vrata svog ureda praktikantima za sticanje praktičnog znanja i nudeći šansu za početak karijere u globalnoj IT kompaniji u svom razvojnom centru u Sarajevu gdje je kompanija nedavno najavila gradnju prvog savremenog IT kampusa na tom prostoru koji će na jednome mjestu okupiti više od 500 zaposlenika ove kompanije. Dvomjesečna plaćena praksa iz oblasti softverskog inžinjerstva će se odvijati od decembra do kraja februara iduće godine u live formatu, kroz praktični rad na realnom projektu sa dediciranim mentorima.

Pored prilike za učenje i praktičan rad uz kompanijsku opremu na korištenje tokom trajanja prakse, praktikante čeka mogućnost zaposlenja u Infobipu nakon uspješno završenog Internshipa, a što će se bazirati na evaluaciji i praćenju napretka tokom programa.

Osim toga, praktikanti će u manjim timovima imati priliku raditi na projektu, ali i zabaviti se i upoznati Infobipovu kulturu kroz poseban Internship team building i druge organizirane zajedničke aktivnosti.

Prijaviti se mogu svi studenti završnih godina dodiplomskog ili diplomskog studija u oblasti IT-a bez formalnog radnog iskustva. Također, prijaviti se mogu i svi oni koji su završili studij i u potrazi su za svojim prvim zaposlenjem, zainteresirani su za razvoj softvera i vide priliku za početak karijere u Infobipovom uredu u Sarajevu.

"Infobip Internship smatramo sastavnim dijelom naše kulture. Temelji našeg inžinjeringa su građeni oko mladih ljudi koji su svoje prvo praktično iskustvo stekli upravo u Infobipu. Ovo je prilika za mlade talente da steknu relevantne tehničke vještine za rad u industriji, ali i za nas kao kompaniju da nastavimo rasti i jačati tim", Dino Bičo, Engineering Director.

Prijave su otvorene do 9. novembra putem ovog linka, gdje možete pronaći više informacija o programu i kriterijima za prijavu. Nakon prijave, kandidati će proći kroz proces selekcije gdje se osim znanja, također procjenjuju i drugi kriteriji na osnovu kojih se donosi konačna odluka.

Prijavi se i ugrabi priliku za početak karijere u Infobipu!