Microsoft BiH
0

"Innovation forum" u Sarajevu 26. maja

FENA
Microsoft BiH, po treći put u BiH, organizuje jednodnevnu konferenciju pod nazivom "Innovation Forum" u Sarajevu 26. maja.

Radi se o specijalnoj i već tradicionalnoj prezentaciji za bh. vladine institucije, privrednike i medije na kojoj će učesnici imati priliku da saznaju sve o inovacijama na polju informacionih tehnologija te mogućim odgovorima koje IKT inovacije, kao sredstva za unapređenje poslovanja, mogu imati za našu zemlju u vremenu ekonomske krize, te o ekonomskim učincima inovacija.

Govoreći o ovom značajnom susretu vrhunskih stručnjaka i menadžera direktorica Microsoft BiH Lejla Zukić-Krivdić je istakla da su inovacije nerazdvojni dio ove korporacije.

"Koliko je tržište BiH bitno za našu korporaciju govori i činjenica da je na ovogodišnji forum stigao i prvi čovjek Microsoft korporacije za Evropu Jan Muehlfeit, koji će, pored prezentacije za prisutne učestvovati i na veoma interesantnom panelu, zajedno s eminentnim predstavnicima bh. poslovnog i akademskog okruženja“, dodala je direktorica Microsofta BiH.