Komentari (60)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa kad plate budu pratile trend rasta cijena, nece biti problem. Ovako se pravi razlika izmedju siromasnih i bogatih, a srednji stalez nestaje
Nije tacno, napisao si kao da dio tog srednjeg staleza postaje bogatiji a dio siromasniji. Bogati sloj postaje jos bogatiji, a svi ostali slojevi postaju siromasniji
Drzava ubrizgava pare, to je htio rec klocu, a ne da privrednici daju pare.
Ne lažite!!! Ukinite Akcize na gorivo!!
Klix jako vas volim i hvala vam za sve sto radite ali ovaj clanak je veliki problem! Niste trebali napisati da ne mogu uraditi nista. Ova vlada FBiH i naravno, Bakir i klika, su izuzetno nesposobni i nista nisu napravili da bi ucinili BiH energetski neovisnom.
Mogu uraditi samo ne zele. Zasto se ne obustave akcize privremeno i pomogne ekonomija tako sto bi gorivo bilo 1.5KM?
Vlast ne može puno? Sjedi 1. Ovdje je inflacija korupcije najveći problem a to je isključivo sistem i vlast napravila. Inflacija korupcije je glavni pokretač i inflacije. Da su sredstva utrošena u poticaje privredi a ne džepove pojedinaca, cijene ne bi tako dramatično rasle.
umjesto da glasamo za politicare koji se bave ekonomijom, mi glasamo za one kojji se bave podjelama, mrznjom i nacionalizmom.... do nas je....
Moze drzava mnogo toga, na primjer moze da zakonom poveca satnice (dnevnice) kako bi ljudi blaze osjetili inflaciju. Kao primjer navodim uređene zemlje koje su to odmah uradile, jer kako pišete da se ne zna kako su uređene zemlje uspjele ublažiti.
I da mogu bili bi nesposobni da urade
A i da mogu - ne bi znali, a i da znaju, k'o da bi uradili...
Vlasti bi mogle da prestanu punit na sve moguće načine svoje dzepove ali do toga u Bosni neće nikada doći
Zabranite influencere, smanjite PDV, ukinite akcize, smanjite broj uhljeba u državnim aparatima za 50% i nema inflacije.
treba imati politička muda za to!
Haha kakve veze imaju influenceri?
Mogu ograničiti cijene, smanjiti poreze i dati subvencije... al ništa od toga..
Nemogu ograniciti cijene vec samo % marze
Nemojte vjerovati u ove laži, inflacija je globalno dogovoren i podešen instrument još većeg bogaćenja bogatih. Struja je poskupila bez ikakvog osnova, samo jer je neko rekao da tako mora biti. Cijena nafte fluktuira svake godine, ali zašto onda cijene ne fluktuiraju, već konstantno rastu.
A i dalje se radi za 600-700 maraka, vise se isplati kuci sjedit
Sreca pa nemogu jer da mogu ne bi znali
vrijeme jeftinog novca ..nestaje.