Komentari (8)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Situacije je mnogo ozbiljnija, nego sto se pokusava prestaviti. Rating agencija Moody\'s je rating banke sa D spustila na E+, sto u prevodu znaci skoro pa bezvrijedno. Banka ove godine pravi gubitak od 1,5 milijarde €. Sa tim gubitkom, njen vlastiti kapital pada ispod zakonom propisanog nivoa, tako da bez svjezeg novca gubi pravo na dalje obavljanje bankarske aktiovnosti. Vlasnici Hypo Alpe Adria banke (BayerLB, GRAWE i pokrajina Koruska) ne zele ubrizgavati vise novca u banku. Drzava Austrija se takodjer protivi daljem davanju novca banci (vec su dali 900 miliona €). Ko ima stednju ili konto u banci neka bolje novac prebaci negdje drugo, dok jos nije kasno. Ko ne vjeruje neka procita sljedeci clanak: http://diepresse.com/home/wirtschaft/economist/526310/index.do?_vl_backlink=/home/wirtschaft/economist/526125/index.do&direct=526125
Hypo banku mediji ne vole jer im ne plaćaju reket! Ko imalo prati stanje BH bankarstva vidi da su sve banke slicne ko jaje - jajetu. Samo neke imaju zaštitnike, milslite da raiffeisen bank nije davao kredite bh mafijašima? :)
@TURČIN Pise se Raiffeisen Bank. Ako tebi nisu dali kredit ili sl. nemoj uposlenicima te banke slutiti otkaz.
Hypo - short. JMO
joj kasa kad se sjetim toga vazda se otkinem
Kada će na red i Raifeisen lihvarska banka \"bez peglanja\" ?? Inšalah...uskoro
Sve pare prebacujem na Hypo.
što bi rekli u RS \"nurko, nurko\"