Mostar
0

FOTO / Hypo Banka pomaže školu za djecu s posebnim potrebama

Sarajevo-x.com
Hypo Alpe-Adria-Bank d.d. u sklopu svoje filantropske djelatnosti donirat će 2.500 KM Osnovnoj školi za djecu s posebnim potrebama iz Mostara. Donacija će pomoći opremanju djece štićenika Škole.
Osnovnu školu smještenu na Kantarevcu pohađaju trenutno 63 učenika s posebnim potrebama podijeljeni u 14 razrednih odjela. Ova osnovna škola jedina je osnovna škola za djecu s posebnim potrebama na prostoru Hercegovačko-neretvanskog kantona. Kao i svaka druga ustanova podliježe svim važećim zakonima i pravilnicima o osnovnom školstvu, te je obzirom na to, konačnim rješenjem Odjela za urbanizam i gradnju dana dozvola za rekonstrukciju dijela postojećeg objekta.

S obzirom na broj učenika koji pohađaju ovu školu na Kantarevcu kao i na specifičnost učeničke populacije potrebno je istaknuti kako škola dosad nije imala riješene ni minimalne standarde potrebne za školovanje učenika s posebnim potrebama.

Poseban napor i zasluge pripadaju vodstvu škole koje je svojim zalaganjem ukazalo na nužnost rekonstrukcije objekta, nabavku vozila za štićenike koja će zasigurno biti i realizirana.

"Hypo Banka je odmah prepoznala nužnost ovakve donacije te smatra da su uvjeti koje djeca s posebnim potrebama imaju minimalni te da je ulaganje u ovu školu jako bitno i doprinosi kvalitetu cjelokupnog odgojno-obrazovnog procesa. Pomoć ovoj instituciji i djeci koja je pohađaju trebao bi biti imperativ kako za pojedinca tako i za zajednicu u cjelini te će Hypo Banka taj segment društveno održivog poslovanja napose njegovati i u buduće", kazao je Michael Vogt, direktor Hypo BiH.